Srpski kuglaški klubovi igraju u dve sedmice u tri međunarodna kup takmičenjaSrpski kuglaški klubovi igraju u dve sedmice u tri međunarodna kup takmič

Beograd, 05. Oktobar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Srpski kuglaÅ¡ki klubovi igraju u dve sedmice u tri meÄunarodna kup takmiÄenjaSrpski kuglaÅ¡ki klubovi igraju u dve sedmice u tri meÄunarodna kup takmiÄ

Srpski kuglaški klubovi igraće od 6. do 9. oktobra u dva međunarodna kup takmičenja, Svetskom kupu (Kupu šampiona) u Skoplju i Evropskom kupu (igraju nacionalni vicešampioni) u Splitu, dok će od 9. do 13. oktobra, takođe u Splitu igrati u Kupu NBC federacije (pobednici nacionalnih kup takmičenja i trećeplasirani timovi iz lige).

Srpski kuglaški klubovi igraće od 6. do 9. oktobra u dva međunarodna kup takmičenja, Svetskom kupu (Kupu šampiona) u Skoplju i Evropskom kupu (igraju nacionalni vicešampioni) u Splitu, dok će od 9. do 13. oktobra, takođe u Splitu igrati u Kupu NBC federacije (pobednici nacionalnih kup takmičenja i trećeplasirani timovi iz lige).

U Svetskom kupu u Skoplju na novoj kuglani, boje Srbije braniće šampioni Beograd "Poštanska štedionica" u muškoj i Pionir iz Subotice u ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji kuglašica prijavljeno je devet ekipa: Veseli (Austrija), Rad Lukavac (BiH), Zagreb (Hrvatska), Viktorija Bamberg (Nemačka), Elektromureš Tirgu Mureš (Rumunija), Lanteks Celje (Slovenija), Pionir Subotica (Srbija) i Sport iz Podbrezove (Slovačka).

U muškoj konkurenciji igraće 13 timova: Fojt Sent Pelten (Austrija), Metalmaks Elnos (BiH), Zadar (Hrvatska), Rasing Strazbur (Francuska), Rot vajs (Nemačka), Zalaegerseg (Mađarska), Nojmarkt (Italija), Makpetrol (Makedonija), Alfa Vektor (Poljska), Inter petrul (Rumunija), Konstruktor Maribor (Slovenija), Beograd "Poštanska štedionica" (Srbija) i Sport iz Podbrezove (Slovačka). U ženskoj konkurenciji titulu brani Viktorija iz Bamberga, u muškoj Rot vajs iz Nemačke. Beograd "Poštanska štedionca" je bio prošle godine treći.

U Ligu šampiona plasiraće se prvih sedam muških i ženskih ekipa. Pošto se učešće prijavljuje unapred, već se zna da su u ženskoj konkurenciji samo četiri kluba potvrdila da žele da igraju Ligu šampiona ako se plasiraju, u muškoj je konkurencija oštrija – svih 13 hoće u LŠ!

U Kupu Evrope, učestvovaće srpski vicešampioni Senta Visa prom (muškarci) i Jedinstvo iz Novog Bečeja (žene). Kod kuglašica, na listi učesnika je 11 ekipa: Beč (Austrija), Kozara Gradiška (biH), Mlaka Rijeka (Hrvatska), Blansko (Češka), Tartu (Estonija), Ledolšajm (Nemačka), Ferencavroš Budimpešta (Mađarska), Briksen (Italija), Gdanjsk (Poljska), Eta Kamnik (Slovenija) i Jedinstvo Novi Bečej (Srbija). U muškoj konkurenciji ima 13 ekipa: Ricing (Austrija), Knin Banjaluka (BiH), Zaprešić (Hrvatska), Ihlava (Češka), Sporting Selonže (Francuska), Viktorija Bamberg (Nemačka), Segedin (Mađarska), Fuger Stercing (Italija), Rabotnički Skoplje (Makedonija), Polonija Lesno (Poljska), Olimpija Jaši (Rumunija), Senta Visa prom (Srbija) i Inter Bratislava. Lane je pobedio mađarski Zalaegerseg (muškarci), Niš put je bio treći. Kod žena slavio je Epelhajm (Nemačka).

U Ligu šampiona ide po pet najboljih ekipa kod muškaraca i žena. Jedinstvo se nije prijavilo, Senta Visa prom želi u ovo elitno takmičenje. Učešće u LŠ, ako se plasiraju, potvrdila su samo dva ženska kluba, kod kuglaša za pet mesta konkuriše 11 timova.

Najmasovniji je Kup NBC federacije u kome igraju pobednici nacionalnih kupova i trećeplasirani iz lige. Od srpskih klubova prijavljena su samo dva – u ženskoj konkurenciji beogradski EDB (kao polufinalista kupa, jer su nisu prijavili treći tim lige SPC Vojvodina i finalista kupa Junaković iz Banje Junaković) a u muškoj pobednik kupa Metalac iz Gornjeg Milanovca (odustao je treći u ligi Niš put). Kod žena igraće 14 ekipa: Aske i BBSV Beč (Austrija), Una Bihać (BiH), Podravka Koprivnica i Sisak (Hrvatska), Kromeriž i Šumperk (Češka), Talin (Estonija), Amical Strazbur (Francuska), Tus (Nemačka), Sekešfehervar (Mađarska), Brest Cerknica i Adrija Ankaran (Slovenija) i EDB Beograd (Srbija).

Kod kuglaša prijavljena su 23 kluba: Koblah (Austrija), Željezničar i Bosna Integral (BiH), Novska i Grmoščica (Hrvatska), Spartak Prerov i Slavuj Prag (Češka), Rebel (Estonija), Šambertin i Bruhli Erstajn (Francuska), Štafelberg i Olimpija Merfelden (Nemačka), Ferfi (Mađarska), GTC Skoplje i Molika Bitolj (Makedonija), Pilica (Poljska), Kluž i Elektromureš Tirgu Mureš (Rumunija), Triglav Kranj i Brest Cerknice (Slovenija), Metalac Gornji Milanovac (Srbija), Slavoj Velki Šariš i Tatran Sucani (Slovačka). Lane je pobedio kod žena klub Blansko (Češka), kod muškaraca Viktorija iz Bamberga (Nemačka).

Samo jedan klub kod žena može u Ligu šampiona (prijavila su se četiri) a kod muškaraca za tri mesta ima deset želja... PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed