Aleksandar Radivojević pobednik Malog Dunavskog kupa

Novi Sad, 05. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Aleksandar RadivojeviÄ pobednik Malog Dunavskog kupa

Aleksandar Radivojević, mladi biciklista valjevskog "Bobe", pobedio je u poslednjoj trci Malog Dunavskog kupa za bicikliste do 13 godina održanoj na Novosadskom sajamu pretekavši dvojicu takmičara iz Vinkovaca Brunu Pastora i Zvonimira Zadra. Stazu od 4.500 metara prešao je za 9,19 minuta i odsprintao dvojicu mladih vozača iz Hrvatske.

Aleksandar Radivojević, mladi biciklista valjevskog "Bobe", pobedio je u poslednjoj trci Malog Dunavskog kupa za bicikliste do 13 godina održanoj na Novosadskom sajamu pretekavši dvojicu takmičara iz Vinkovaca Brunu Pastora i Zvonimira Zadra. Stazu od 4.500 metara prešao je za 9,19 minuta i odsprintao dvojicu mladih vozača iz Hrvatske.

U generalnom plasmanu Aleksandar Radivojević je sakupio 541 bod i ubedljivo osvojio "žutu majicu" za Mali Dunavski kup. Zadro je drugi sa 49 poena a treći je Petar Čengić (Cestorad, Vinkovci) sa 411 bodova. Od srpskih bicikilsta, na devetom mestu je Mihajlo Radovanović iz Elita (Novi Sad) sa 212 poena, 12. je Đorđe Pavlović iz Bobe sa 145, a 14. Jovan Jovanović, takođe iz Bobe sa 114 bodova.

Dunavski kup, najveće takmičenje u regionu za amatere, rekreativce i masterse, završiće se sa dve finalne trke u nedelju 3. oktobra. Voziće se prvo na stazi od Sremske Kamenice do Koruške i, potom, od Banoštora do Popovice u ukupnoj dužini od 58 km sa dva brdska calja i četiri prolazna cilja.

U generalanom plasmanu za žutu majicu Dunavskog kupa vodi Aleksandar Mirković iz novosadskog Fanatika sa 696 bodova, drugi je Dimitrije Dolga iz novosadskog Elita sa 661 bod, a jedini ko može da im se priključi u trci za pobedničko postolje je Slobodan Radovanović iz Elita sa 612 boda. Četvrtoplasirani Hajrudin Trle iz Tuzle ima 569, a šestoplasirani Mile Drakulić, individualac iz Kikinde 429 bodova. Na listi bodovanih biciklista u ovogodišnjem "Dunavskom kupu" je 188 takmičara iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

U ekipnom generalnom plasmanu pre finalnih trka, vodi Elit sa 2.433 poena ispred Sokol Cestorada iz Vinkovaca sa 2.049 poena, novosadske Vojvodine sa 1.214, Tuzle sa 1.116 i Fanatika sa 1.003 boda. Ukupno su bodovana 43 kluba i tri miks ekipe.

U generalanom plasmanu prolaznih ciljeva za zelenu majicu vodi Trle sa 27 bodova, ispred Drakulića sa 17 i Dolge sa 6 poena. U plasmanu brdskih ciljeva za plavu majicu vodi Mirković sa 41 poenom, Dolga ima 36, a Čengić 20 bodova.

Na svečanosti posle finalnih trka u Planinarskom domu na Popovici, uručiće se i bela majica za najboljeg u ciklo krosu i crvena majica za najuspešnijeg u vožnji na hronometar. Generalni sponzor Dunavskog kupa je firma Ciklomanija intrenešenel iz Novog Sada koja je obezbedila vredne robne nagrade, a za "treće poluvreme" pripremljen je riblji paprikaš.PODACI O FIRMI

Naziv: Dunavski kup
Grad: Novi Sad
e-mail: office@danubecup.org
Web: www.danubecup.org
Tel: ++381 (0)64 11 484 76

Više...

Ključne reči

biciklizam, dunavski kup

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed