Strelci Srbije četvrti u Ligi mladih Evrope nu Bolonji

Beograd, 04. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Strelci Srbije Äetvrti u Ligi mladih Evrope nu Bolonji

Strelci Srbije vazdušnom puškom Katarina Bisrečić, Žarko Trifunjagić i Borislav Mazinjanin osvojili su četvrto mesto na završnom turniru Lige mladih Evrope u Bolonji.

Strelci Srbije vazdušnom puškom Katarina Bisrečić, Žarko Trifunjagić i Borislav Mazinjanin osvojili su četvrto mesto na završnom turniru Lige mladih Evrope u Bolonji.

U meču za bronzanu medalju poraženi su od selekcije Hrvatske sa 64:56. Mazinjanin je doneo ekipi 22 poena, Katarina Biserčić 13, Trifunjagić 21. Zlatnu medalju osvojila je Mađarska pobedivši Italiju sa 66:54.

U kvalifikacijama (dve grupe sa po četiri tima) u prvom kolu, Srbija je izgubila od domaćina Italije sa 15:9, ali je pobedila Francusku sa 15:9 i i izborila se za meč za treće mesto kao druga u grupi, pošto četvrta selekcija u njihovoj kvalifikacionoj grupi, Norveška, nije doputovala.

Pištoljem su se nadmetale Emilija Zdravković (Jagodina), Ana Simić (Bor 030) i Olgica Zarić (Kikinda). Izgubile su sva tri meča u kvalifikacijama: od Italije 17:7, Španije 15:9, Rusije 23:1 i nisu prošle u završni krug.

Zlatnu medalju pištoljem osvojila je Rusija savladavaši Ukrajinu sa 69:51, dok je bronza pripala Italiji koja je savladala Poljsku tek posle raspuacavanja. U regularnom delu meča bilo je 60:60, u šot ofu 4:2 za Italiju.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. U kvalifikacijama gađa se 40 dijabola, a rivali se određuju žrebom. Pre meča određuju se i redosled strelaca – prvi iz jedne ekipe gađa sa prvim iz druge i tako redom. Posle svakih deset dijabola (moraju da se ispale za 12 minuta) proglašava se rezultat. Za pobedu u tih deset dijabola (seriji) strelac dobija dva poena, nerešeno donosi poen. Na kraju, ukupan zbir bodova po serijama određuje ekipnog pobednika, maksimalno može da bude 24:0.

U finalu i meču za treće mesto gađa, takođe, strelac protiv strelca, ali sa 20 dijabola i ograničenim vremenom za nišanjenje od 75 sekundi za svaku. Posle svakog hica proglašava se pobednik (hici se ocenjuju na decimnalu) i on dobija dva boda. Za nerešen rezultat dobija se bod. Maksimalno može da bude 120:0

U stručnom timu reprezentacija Srbije bili su treneri Dragan Marković (Novi Sad) i Dragan Grbić (Kikinda).

Na prvom finalu Lige mladih Evrope prošle godine u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed