Udruženje Uvek sa decom i Kuglaški savez Srbije na humanom zadatku

Beograd, 02. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Udruženje Uvek sa decom i Kuglaški savez Srbije na humanom zadatku

Udruženje za borbu protiv raka kod dece "Uvek sa decom" i Kuglaški savez Srbije u saradnji sa klubovim Super liga Srbije, organizovaće u toku ove sezone akciju "Jedan čunj – 1.000 dinara za decu" sa željom da se prikupe neophodna novčana sredstva i pomogne deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Udruženje za borbu protiv raka kod dece "Uvek sa decom" i Kuglaški savez Srbije u saradnji sa klubovim Super liga Srbije, organizovaće u toku ove sezone akciju "Jedan čunj – 1.000 dinara za decu" sa željom da se prikupe neophodna novčana sredstva i pomogne deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

- Izabrali smo, za početak, u oktobru i novembru, u saradnji sa KS Srbije nekoliko utakmica u Super ligi Srbije posle kojih će se održati i takmičenje u kuglanju  javnih ličnosti, sportista, umetnika, političara, istaknutih privrednika... Za svaki čunj koji oni obore na tom takmičenje, naši donatori, sponzori i prijatelji udruženja daće po 1.000 dinara i taj novac će se koristiti za poboljšanje uslova i stvaranje mogućosti za najsavremenije lečenje dece, praktičnu pomoć prilagođenu posebnim potrebama svake porodice, praćenje izlečene dece i pomaganje mladima koji su se izlečili da se što pre uključe u socijalnu sredinu i upišu školu ili fakultet... - istakla je predsednica udruženja Mileva Ličina.- Hvala Kuglaškom savezu Srbije koji je odmah prihvatio našu ideju i pomogao nam de je, nadam se , uspešno ostvarimo.

Akcija će trajati cele sezone. U muškoj Super ligi Srbije prvi meč posle koga će se okupiti učesnici akcije je 30. oktobra na Banjici u Beogradu večiti derbi Crvena zvezda BN Bos – Partizan. U Nišu posle meča kuglaša Niš put - Crvena zvezda BN Bos 28. novembra, kao i u  Banji Junaković 27. novembra (kugalšice Apatina i SPC Vojvodine) i u Subotici 28. novembra (kuglašice Pionira i novobečejskog Jedinstva) takođe će se organizovati takmičenja javnih ličnosti iz tih gradova!

- Želeli smo da u akciju uključimo što više gradova u Srbiji, bolesne dece ima i u drugim sredinama, ne samo u Beogradu – istakla je sekretar Udruženja „Uvek sa decom“Maja Popović. – Pripremamo i konferenciju za medije nedelju dana pre prve utakmice u oktobru gde ćemo predstaviti učesnike i ciljeve. Uz nas će, kao i uvek, biti glumac Marko Živić  kao i veliki  broj ličnosti iz javnog, kulturnog, sportskog i privredenog života u Srbiji.

Predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, je rekao da ovakve akcije mogu mnogo da učine na stvaranju boljih uslova za lečenje dece obolele od raka i da  je svaka pomoć, ma kako mala bila, dragocena i dobrodšla:

- Obezbedili smo, u saradnji sa klubovima i takmičarskim organima lige, termine za revijalna takmičenja javnih ličnosti, nadamo se da će dobro rušiti čunjeve i obezbediti sredstva za udruženje. Očekujemo i da se, u toku akcije, o kuglanju više čuje i sazna. Imamo čime da se pohvalimo, Srbija je jedina zemlja čiji su kuglaši objedinili dve svetske ekipne titule, seniorsku i juniorsku. Seniori su šampioni sveta bili 2009. u Nemačkoj, juniori ove godine u Rijeci. Naša je i dužnost bila, kao društveno odgovorne organizacije, da pomognemo u ovakvoj humanoj akciji.

Sedište Udruženja "Uvek sa decom" je u Beogradu u Resavskoj 16. Telefon je 011/323 98 21.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Prvi zimski kamp za tinejdžere obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) od 22. do 29. marta, po prvi put, na... Više...

Rana dijagnostika - bolja prognostika

Povodom jubilarnog, decenijskog obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, NURDOR je, pod... Više...

Projekat "Seize the day" posvećen deci oboleloj od raka

Studentska organizacija AIESEC u saradnji sa NURDOR-om (Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed