Srpski strelci gađaće za vikend u Ligi mladih Evrope u Bolonji

Beograd, 01. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Srpski strelci gaÄaÄe za vikend u Ligi mladih Evrope u Bolonji

Reprezentacije Srbije vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem učestvovaće ovog vikenda na finalnom turniru Lige mladih Evrope u Bolonji. Reprezentacije je odredio selektor Zoran Stojiljković, a na put kreću u petak 1. oktobra avionom iz Niša.

Reprezentacije Srbije vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem učestvovaće ovog vikenda na finalnom turniru Lige mladih Evrope u Bolonji. Reprezentacije je odredio selektor Zoran Stojiljković, a na put kreću u petak 1. oktobra avionom iz Niša.

Puškom će se takmičiti Katarina Biserčić (Niš), Borislav Mazinjanin (Policajac) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Pištoljem će se nadmetati Emilija Zdravković (Jagodina), Ana Simić (Bor 030) i Olgica Zarić (Kikinda).

U stručnom timu su treneri Dragan Marković (Novi Sad) i Dragan Grbić (Kikinda).

Obe selekcije izborile su plasman u finale u maju u kvalifikacionoj grupi u Vroclavu. Selekcija puškom bila je prva, a pištoljem treća, ali je u finale pištoljem prošla kao najbolja trećeplasirana selekcija po bodovima (u finale sa osam ekipa, idu po dve najbolje selekcije sa tri kvalifikaciona turnira, domaćin i najbolja trećeplasirana ekipa po bodovima).

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. U kvalifikacijama gađa se 40 dijabola, a rivali se određuju žrebom. Pre meča određuju se i redosled strelaca – prvi iz jedne ekipe gađa sa prvim iz druge i tako redom. Posle svakih deset dijabola (moraju da se ispale za 12 minuta) proglašava se rezultat. Za pobedu u tih deset dijabola (seriji) strelac dobija dva poena, nerešeno donosi poen. Na kraju, ukupan zbir bodova po serijama određuje ekipnog pobednika, maksimalno može da bude 24:0.

U finalu gađa, takođe, strelac protiv strelca, ali sa 20 dijabola i ograničenim vremenom za nišanjenje od 75 sekundi za svaku. Posle svakog hica, koji se određuje na decimalu, proglašava se pobednik i dobija dva boda. Za nerešen rezultat dobija se bod.

U Bolonji će u finalu Lige mladih Evrope, rivali Srbiji puškom biće ekipe Hrvatske, Francuske, Mađarske, Italije, Norveške, Poljske i Švedske, a pištoljem Italije, Španije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Švedske i Ukrajine.

U prvom finalu Lige mladih Evrope prošle godine u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju!PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed