U finišu odluka o pobedniku 18. Dunavskog kupa

Beograd, 28. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

U finišu odluka o pobedniku 18. Dunavskog kupa

Srpski biciklisti Aleksandar Mirković (Fanatik, Novi Sad) i Dimitrije Dolga (Elit, Novi Sad) odlučiće o pobedniku 18. "Dunavskog kupa", najvećeg takmičenja rekreativaca i amatera u regionu, u poslednje dve trke 3. oktobra na stazama od Sremske Kamenice do Koruške i, potom, od Bonaštora do Popovice u ukupnoj dužini do 58 km sa četiri prolazna i dva brdska cilja!

Srpski biciklisti Aleksandar Mirković (Fanatik, Novi Sad) i Dimitrije Dolga (Elit, Novi Sad)  odlučiće o pobedniku 18. "Dunavskog kupa", najvećeg takmičenja rekreativaca i amatera u regionu, u poslednje dve trke 3. oktobra na stazama od Sremske Kamenice do Koruške i, potom, od Bonaštora do Popovice u ukupnoj dužini do 58 km sa četiri prolazna i dva brdska cilja! Najboljima će na svečanom proglašenju pobednika, uz intoniranje himne "Dunavskog kupa", generalni pokrovitelj "Ciklomanija internešenel" iz Novog Sada uručiti nagrade i trofeje, a za "treće poluvreme" pripremljen je riblji paprikaš.

Mirković, posle dve trke za vikend u Horgošu, ima 696 bodva, Dolga 661 bod, a jedini ko može da im se priključi u trci za pobedničko postolje je Slobodan Radovanović iz Elita sa 612 boda. Četvrtoplasirani Hajrudin Trle iz Tuzle ima 569, a šestoplasirani Mile Drakulić, individualac iz Kikinde 429 bodova. Na listi bodovanih biciklista u ovogodišnjem "Dunavskom kupu" je 188 takmičara iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Aleksandar Mirković je učvrstio vođstvo pobedom u drugoj trci u Horgošu kriterijumu na 29 kilometra, kada je osvojio 20 bodova i zebležio vreme 54,21 minuta. Dolga je stigao drugi i zaradio 14 poena, dok je Trle za treće mesto dobio 13 bodova. U prvoj trci, drumskoj Horgoš – Kanjiža - Horgoš na 41,5 km slavio je u sprintu Filip Čengić (Vinkovci) u vremenu 1:07,05 časova, ispred Borisa Kopunovića (Spartak, Subotica) i Trlea (Tuzla).

U ekipnom generalnom plasmanu pre finalnih trka, vodi Elit sa 2.433 poena ispred Sokol Cestorada iz Vinkovaca sa 2.049 poena, novosadske Vojvodine sa 1.214, Tuzle sa 1.116 i Fanatika sa 1.003 boda. Ukupno su bodovana 43 kluba i tri miks ekipe.

U generalanom plasmanu prolaznih ciljeva vodi Trle sa 27 bodova, ispred Drakulića sa 17 i Dolge sa 6 poena. U plasmanu brdskih ciljeva vodi Mirković sa 41 poenom, Dolga ima 36, a Čengić 20 bodova.PODACI O FIRMI

Naziv: Dunavski kup
Grad: Novi Sad
e-mail: office@danubecup.org
Web: www.danubecup.org
Tel: ++381 (0)64 11 484 76

Više...

Ključne reči

biciklizam, dunavski kup

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed