U finišu odluka o pobedniku 18. Dunavskog kupa

Beograd, 28. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

U finišu odluka o pobedniku 18. Dunavskog kupa

Srpski biciklisti Aleksandar Mirković (Fanatik, Novi Sad) i Dimitrije Dolga (Elit, Novi Sad) odlučiće o pobedniku 18. "Dunavskog kupa", najvećeg takmičenja rekreativaca i amatera u regionu, u poslednje dve trke 3. oktobra na stazama od Sremske Kamenice do Koruške i, potom, od Bonaštora do Popovice u ukupnoj dužini do 58 km sa četiri prolazna i dva brdska cilja!

Srpski biciklisti Aleksandar Mirković (Fanatik, Novi Sad) i Dimitrije Dolga (Elit, Novi Sad)  odlučiće o pobedniku 18. "Dunavskog kupa", najvećeg takmičenja rekreativaca i amatera u regionu, u poslednje dve trke 3. oktobra na stazama od Sremske Kamenice do Koruške i, potom, od Bonaštora do Popovice u ukupnoj dužini do 58 km sa četiri prolazna i dva brdska cilja! Najboljima će na svečanom proglašenju pobednika, uz intoniranje himne "Dunavskog kupa", generalni pokrovitelj "Ciklomanija internešenel" iz Novog Sada uručiti nagrade i trofeje, a za "treće poluvreme" pripremljen je riblji paprikaš.

Mirković, posle dve trke za vikend u Horgošu, ima 696 bodva, Dolga 661 bod, a jedini ko može da im se priključi u trci za pobedničko postolje je Slobodan Radovanović iz Elita sa 612 boda. Četvrtoplasirani Hajrudin Trle iz Tuzle ima 569, a šestoplasirani Mile Drakulić, individualac iz Kikinde 429 bodova. Na listi bodovanih biciklista u ovogodišnjem "Dunavskom kupu" je 188 takmičara iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Aleksandar Mirković je učvrstio vođstvo pobedom u drugoj trci u Horgošu kriterijumu na 29 kilometra, kada je osvojio 20 bodova i zebležio vreme 54,21 minuta. Dolga je stigao drugi i zaradio 14 poena, dok je Trle za treće mesto dobio 13 bodova. U prvoj trci, drumskoj Horgoš – Kanjiža - Horgoš na 41,5 km slavio je u sprintu Filip Čengić (Vinkovci) u vremenu 1:07,05 časova, ispred Borisa Kopunovića (Spartak, Subotica) i Trlea (Tuzla).

U ekipnom generalnom plasmanu pre finalnih trka, vodi Elit sa 2.433 poena ispred Sokol Cestorada iz Vinkovaca sa 2.049 poena, novosadske Vojvodine sa 1.214, Tuzle sa 1.116 i Fanatika sa 1.003 boda. Ukupno su bodovana 43 kluba i tri miks ekipe.

U generalanom plasmanu prolaznih ciljeva vodi Trle sa 27 bodova, ispred Drakulića sa 17 i Dolge sa 6 poena. U plasmanu brdskih ciljeva vodi Mirković sa 41 poenom, Dolga ima 36, a Čengić 20 bodova.PODACI O FIRMI

Naziv: Dunavski kup
Grad: Novi Sad
e-mail: office@danubecup.org
Web: www.danubecup.org
Tel: ++381 (0)64 11 484 76

Više...

Ključne reči

biciklizam, dunavski kup

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed