Veliković 20. u prvoj trci, Prokić 16. u drugoj trci Kroz Vojvodinu

Novi Sad, 27. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

VelikoviÄ 20. u prvoj trci, ProkiÄ 16. u drugoj trci Kroz Vojvodinu

Mladi reprezentativac aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković, zauzeo je 20. mesto u prvoj trci "Kroz Vojvodinu" voženoj na stazi od Pećinaca do Novog Sada dok je u drugoj trci od Novog Sada do Apatina najbolji plasman od srpskih biciklista imao Predrag Prokić iz kragujevačkog Radničkog na 16. mestu.

Mladi reprezentativac aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković, zauzeo je 20. mesto u prvoj trci "Kroz Vojvodinu" voženoj na stazi od Pećinaca do Novog Sada dok je u drugoj trci od Novog Sada do Apatina najbolji plasman od srpskih biciklista imao Predrag Prokić iz kragujevačkog Radničkog na 16. mestu.

Na ovogodišnjoj 32. trci "Kroz Vojvodinu" učestvovalo je blizu 80 biciklista iz Slovenije (dve ekipe), Hrvatske, Slovačke (dve ekipe), Bugarske,  Mađarske, Republike Srpske i srpskih klubova Železničar MBN (Niš), As Apatin, Šumadija (Aranđelovac) i Metalac Kraljevo, a odličan organizator je bio BS Vojvodine

- Trke su bile veoma uzbudljive, posebno druga u kojoj je vetar u leđa razbio karavan na mnogo malih grupa ali i pomogao biciklistima da zabeleže prosek od 47,3 km na čas - rekao je direktor trke Nebojša Subić - Moram posebno da se zahvalim predsedniku opštine Pećinci Siniši Vukovu i predsedniku Opštine Apatin dr Živoradu Smiljaniću, koji su sa svojim saradnicima dali veliki doprinos da se trka organizuje. Domaćin dočeka karavana u Apatinu bila je i firma Vojvodina šume.

U prvoj trci slavio je Luka Rakuša (Slovenija, Perutnina) koji je stazu od 131,5 km prešao za 2:50,34 časova. Sa 20 sekundi zaostatka na drugom i trećem mestu stigli su Emanuel Kišerlovski (Hrvatska, Loborika) i Nejc Košir (Slovenija, Radesnka). Plasman srpskih biciklista: 20. Aleksa Veličković + 14,18 minuta, 22. Uroš Jovanović (obojica Šumadija) + 14,40, 23. Marko Danilović (Železničar MBN) – isto vreme, 25. Dejan Vidaković (As) + 15,13 minuta, 27. Miloš Stojanović (Metalaca) + 20,21 minut zaostatka itd.

Slovenac Matej Marin iz Perutnine pobedio je u drugoj trci stigavši solo na cilj u Apatinu posle 141,7km vožnje u vremenu 2:59,34 časova. Posle 13 sekundi liniju cilj prošli su Kristijan Đurašek (Hravatska, Loborika) na drugom i Klement Štimulak (Slovenija, Radenska) na trećem mestu. Plasman srpskih biciklista: 16. Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac) + 16,57 minuta, 17. Dragan Spasić (Železničar MBN), 18. Marko Stanković – obojica u vremenu Prokića itd.

Ova trka bodovana je za Ligu Srbije. Prokić je osvojio 90 bodova, Spasić 70, Stanković 55 itd... U ekipnoj konkurenciji najbolji je bio As iz Apatina, ispred kragujevačkog Radničkog i Železničara MBN iz Niša.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Vojvodine
Adresa: Masarikova br. 25
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: bsv@neobee.net
Web: www.cycling.rs
Tel: ++381 21 504 538

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed