Za titule "papovkom" i vojničkom puškom u subotu i nedelju u Lazarevcu

Beograd-Lazarevac, 25. Septembar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Za titule "papovkom" i vojniÄkom puÅ¡kom u subotu i nedelju u Lazarevcu

Šampionat Srbije poluatomatskom puškom ("papovkom") i vojničkom puškom, održaće se u subotu 25. septembra i nedelju 26. septembra na strelištu streljačkog kluba Kolubara iz Lazarevca u Tamnavi, koji je organizator sa jednom od najtrofejnijih srpskih družina u ovim disciplinama "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca.

Šampionat Srbije poluatomatskom puškom ("papovkom") i vojničkom puškom, održaće se u subotu 25. septembra i nedelju 26. septembra na strelištu streljačkog kluba Kolubara iz Lazarevca u Tamnavi, koji je organizator sa jednom od najtrofejnijih srpskih družina u ovim disciplinama "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca. U poslednjih 16 godina na državnim šampionatima ova družina predvođena Nebojšom Jovanovićem, jednim od najspešnijih strelaca "papovkom" i vojničkom puškom, uvek je osvajala po neki trofej.

- Za našu družinu, ovo takmičenje biće ujedno i "Memorijal Aleksandar Jakovljević" u spomen na nekadašnjeg strelca, sudiju i istaknutog sportskog radnika – rekao je trener družine "Dragan Jevtić Škepo" Srba Jakovljević. – Očekujem dobre rezultate i da u Gornji Milanovac stignu ponovo trofeji.

Prvog dana 117 strelaca iz 30 družina iz Beograda, Bora, Gornjeg Milanovca, Zrenjanina, Pančeva, Novog Sada, Čačka, Smedereva i Subotice, gađaće poluatomatskom puškom  20 plus 10 metaka, kao i pištoljem velikog kalibra domaće proizvodnje 20 plus 20 metaka. U nedelju, drugog dana, gađaće vojničkom puškom 20 metaka ležeći i trostav 3 puta 10 metaka, a planirano je i takmičenje veterana vojničkom puškom 10 metaka ležeći.

"Papovkom" titule brane Radiša Borisavljević ("Dragan Jevtič Škepo") i ekipa "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca, a vojničkom puškom Slobodan Živković (Metalac FOD Bor) i ekipa Metalca FOD. Prošle godine na Šampionatu Srbije u ovoj disciplini nije održano takmičenje vojničkom puškom 3 puta 10 metaka zbog nedovoljnog broja ekipa. Ove godine prijavljeno je pet ekipa i podeliće se medalje u ovoj discplini.

Pištoljem, obe zlatne medalje pripale su strelcima beogradskog Akademca čiji je trener mr Mitja Grgić. Slavili su ekipno i pojedinačno Saša Mudrinić.

Gađanje vojničkom puškom ima tradiciju dužu od veka i po u Srbiji i najviteškija je disciplina streljačkog sporta. Visoki pokrovitelji "zemaljskog gađanja" (držćavnog šampionata) ovim oružjem bile su sve krunisane srpske glave, ali i predsednici vlada. Posle Drugog svetskog rata predsednik države Tito je šampionu u ovoj disciplini darivao zlatan ručni sat. Ova tradicija se, na žalost, ugastila i pored nekoliko pokušaja streljačke organizacije da je obnovi...PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed