Trka Kroz Vojvodinu stratuje 24. septembra

Novi Sad, 22. Septembar 2010. PR Objave: Najava -

Trka Kroz Vojvodinu stratuje 24. septembra

Biciklistički savez Vojvodine organizovaće 24. i 25. septembra 32. međunarodnu trku "Kroz Vojvodinu". Zahvaljujući gradovima Pećinci i Apatin, domaćinima trke, organizator je uspešno očuvao sjajnu tradiciju i veliki ugled ove manifestacije.

Biciklistički savez Vojvodine organizovaće 24. i 25. septembra 32. međunarodnu trku "Kroz Vojvodinu". Zahvaljujući gradovima Pećinci i Apatin, domaćinima trke, organizator je uspešno očuvao sjajnu tradiciju i veliki ugled ove manifestacije, ali nije mogao da obezbedi potrebne garancije za obezbeđenje fonda nagrada i neophodnih taksi prema pravilima Međunarodne biciklističke unije (UCI), tako da trka neće imati kategoriju, samim tim učesnici neće osvajati bodove za Evropa tur listu i nema nagradnog fonda prema pravilima UCI. U proteklom periodu za ovu namenu sredstva je obezbeđivala Vlada Vojvodine, kao pokrovitelj trke.

- U očekivanju rebalansa pokrajinskog budžeta, odlučili smo da ipak rizikujemo i da orgnizujemo trku poštujući, pre svega, visoke standarde UCI i BSS – istakao je direktor trke Nebojša Subić. – Jedino će nagradni fond biti skormniji. Veoma smo zadovoljni odzivom, što samo pokazuje koliki ugled ima trka "Kroz Vojvodinu" u svetu. Do sada su se prijavile profi kontinentalne ekipe Loborika - Pula, Meridian Kamen – Pazin i Radenska-Ljubljana, nacionalne reprezentacije do 23 godine Slovačke i Hrvatske, klubovi Nesebar i Burgas iz Bugarske, Merida iz Mađarske, Kelys Trenčin iz Slovačke, BSK Banja Luka iz Republike Srpske, Perutnina Ptuj iz Slovenije kao i klubovi iz Srbije Železničar MBN, Šumadija i Metalac. Moram posebno da se zahvalim predsedniku opštine Pećinci Siniši Vukovu i predsedniku Opštine Apatin dr Živoradu Smiljaniću,  koji su sa svojim saradnicima dali veliki doprinos da se trka organizuje.

BS Vojvodine će ovu trku organizovati koristeći poslednje finansijske rezerve sa nadom da će za narednu 33. trku 2011. u predolimpijskoj godini Vlada Vojvodine obezbediti na vreme sredstva. Srpskim biciklistima je dogodine ova trka veoma važna zbog bodova neophodnih za plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. Svi koji vole sport i biciklizam očekuju da pokrovitelj Vlada Vojvodine i Sekretarijat za sport i omladinu pomognu da se trka "Kroz Vojvodinu" 2011. organizuje u tri ili čak četiri dana UCI kategorije 1.2 čime bi se povećala mogućnost za osvajanje dragocenih svetskih bodova.

Trka "Kroz Vojvodinu" startovati 24. septembra u 13 časova etapom od Pećinaca do Novog Sada u dužini od 155 km čija će trasa ići gotovo kroz sva naselja Donjeg Srema (Prhovo - Šimanovci – Deč - Ašanja- Subotište - Pećinci) i nastaviti preko Rume, Sremske Mitrovice i Fruške Gore do Novog Sada gde se cilj na Petrovaradinskoj tvrđavi  očekuje oko 17,15 časova. Drugog dana start je u 11 časova iz Novog Sada i karavan će proći trasom dugom 140 km preko Bačke Palanke, Kule, Odžaka i Bogojeva do Apatina gde se cilj očekuje oko 14,30 časova.Ova trka će se bodovati i za Ligu Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Vojvodine
Adresa: Masarikova br. 25
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: bsv@neobee.net
Web: www.cycling.rs
Tel: ++381 21 504 538

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed