Čubrić zadovoljan pred Šampionat sveta u Melburnu

Beograd, 21. Septembar 2010. PR Objave: Izjava -

ÄubriÄ zadovoljan pred Å ampionat sveta u Melburnu

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, zadovoljan je kako su srpski biciklisti vozili na jubilarnoj 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2) koja je poslužila kao pripremna za Šampionat sveta od 29. septembra do 3. oktobra u Melburnu.

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, zadovoljan je kako su srpski biciklisti vozili na jubilarnoj 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2) koja je poslužila kao pripremna za Šampionat sveta od 29. septembra do 3. oktobra u Melburnu.

- Veoma napornu trku od preko 1.500 kilometra, završili su svi srpski biciklisti i ekipa je 11. u ukupnom plasmanu, blizu zlatne sredine – kaže Čubrić. – O nama se mnogo lepog čulo u toku trke, posebno kada je u poslednjoj etapi slavio Ivan Stević, ali  ne treba zaboraviti i nekoliko plasmana među pet u etapama. Esad Hasanović je završio na 11. mestu u ukupnom plasmanu, a za peto mesto nedostajalo mu je 25 sekundi. Pogrešio je, taktički, nekoliko puta i propustio priliku da se, možda, nađe i na pobedničkom postolju na kraju trke. Čestitam mu na svemu što je pokazao, dokazao je da je naš najspremniji vozač cele ove sezone i sa Ivanom Stevićem i Žoltom Derom putovaće na Šampionat sveta u Melburnu i voziće u kategoriji elita 3. oktobra drumsku trku. Zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije, obezbedili smo specijalne točkove za bicikl za hronometar i prijavićemo Hasanovića za ovu tehnički veoma zahtevnu disciplinu. Jovan Zekavica, koji je u poslednjoj desetoj etapi bio 14. i ujedno treći u plasmanu vozača do 23 godine, potovaće takođe na šampionat sveta...

Čubrić je istakao da zbog nedostatka sredstava u kasi BS Srbije, nema mogućnosti da više mladih vozača putuje u Melburn iako je Srbija dobila tri mesta u eliti i četiri za vozače do 23 godine:

- Marko Stanković je, po onome što je pokazao u Bugarskoj, zaslužio da mu se pruži šansa na šampionatu sveta, ali moramo da se prostiremo prema guberu i treba pohvaliti napore rukovodstva BSS i kancelarije saveza da se u veoma teškoj situaciji, pronađu sredstva za učešće na prvenstvu sveta. Verujem u ove bicikliste i siguran sam da se neće obrukati. Hasanović je veliki borac, Der je došao u formu, a Stević, iako je spreman 80 procenata, ima u sebi mnogo takmičarskog žara i želje da se nedmeće sa najboljima i sigurno je za njega učešće na SP veliki izazov i inspiracija – zaključio je Čubrić.

Poslednja etapa i pobeda Stevića zaokružila je ukupan pozitivni bilans srpskih biciklsta na prestižnoj trci na kojoj je 1991. pobedio u generalnom plasmanu srpski olimpijac Aleksandar Milenković. Stević je bio blizu postolja i u trećoj etapi kada je stigao četvrti, ali i u šestoj kada je završio na sedmoj poziciji. Bio je 13. u sedmoj etapi. Žolt Der je dva puta bio peti (druga i peta etapa) i jednom deseti (šesta etapa), Hasanović je bio 12. u prvoj etapi, 16. u devetoj i 18. u četrvtoj, a Dragan Spasić je bio 12. u osmoj etapi.

Stević je u poslednjoj, desetoj, etapi u sprintu četvorice vozača osvojio prvo mesto. Drugi je bio Namac Bartko, a treće Čeh Konig. Na 14. mesto sa 4,13 minuta zaostatka plasirao se Jovan Zekavica, a u istom vremenu na 18. mestu stigao je Žolt Der. Na 34. mestu etapu je završio Marko Stanković, dok je Dragan Spasić bio 70. sa 7,27 minuta zaostaka. Ukupno je 80 vozača završilo Obikolku. Reprezentacija Srbije je bila druga ekipa iza Brandenburga.

U generalnom plasmanu pobedio je drugi put u karijeri (posle 1998.) Bugarin  Krasimir Vasilev (36 godina), član Dobriča. Rikardo Mestre (Portugalija) je drugi sa 56 sekundi slabijim vremenom a čuveni Perez Alonso Pako Manesebo (Šanija, Iraklion Krit Mursija) završio je treći sa 1,07 minuta zaostatka. Hasanović je 11. sa 2,13 minuta slabijim vremenom od Vasileva. Plasman ostalih srpskih biciklista: 39. Der + 1:04,55, 42. Stević + 1:06,54, 63. Stanković + 1:31,36, 66. Zekavica + 1:34,05, 72. Spasić 1:39,29 časova zaostatka.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed