Stević sedmi u šestoj etapi na trci Oko Bugarske

Beograd, 17. Septembar 2010. PR Objave: Najava -

SteviÄ sedmi u Å¡estoj etapi na trci Oko Bugarske

Ponovo su Srbi bili u glavnim ulogama na 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2). U šestoj etapi od Dobriča do Razgrada (177 km) Ivan Stević je zauzeo sedmo mesto, Žolt Der deseto, a Marko Stankovič 11, dok je Esad Hasanović je bio jedan od junaka etape, jer je sa još nekoliko biciklista bio u sjajnom begu od skoro 100 km i u jednom trenutku imali su i preko četiri minuta prednosti!

Ponovo su Srbi bili u glavnim ulogama na 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2). U šestoj etapi od Dobriča do Razgrada (177 km) Ivan Stević je zauzeo sedmo mesto, Žolt Der deseto, a Marko Stankovič 11, dok je Esad Hasanović je bio jedan od junaka etape, jer je sa još nekoliko biciklista bio u sjajnom begu od skoro 100 km i u jednom trenutku imali su i preko četiri minuta prednosti!

- Hasanović je mnogo puta uspeo da nas prijatno iznenadi samoubilačkim begovima, tako da ga nisam zaustavio kada je krenuo sa Portugalcem Mestreom iz kluba Palmeiras, inače najboljim vozačem na prolaznim ciljevima i po bodovima i jednim Nemcem da bi im se kasnije pridružili još jedan Nemac i Kazahstanac – kaže selektor Radiša Čubrić. – Međutim, Mestre je napravio grešku i na 60. kilometru "otresao" je Nemce i učinio sebi medveđu uslugu: sada su, umesto da samo Bugari i Česi vuku, u poteru krenuli i Nemci i to sa dve ekipe! Ostali su, potom, samo Hasanović i Mestre i Portugalac je na 30 km do cilja ostavio našeg biciklistu, koga sam zaustavio, da ne troši snagu, da sačeka grupu.  Završio je posao jer je bio drugi na drugom prolaznom calju, a pobedio je i na nagradnom, specijalnom, prolaznom cilju "Tojota premijum" u etapi.

Na cilj, Rikardo Mestre je stigao sam u vremenu 3:57,39 časova, ostavivši grupu za 14 sekundi. Drugo mesto u sprintu pripalo je Eriku Mosu (Nemačka, nacionalni tim), a treće takođe Nemcu Marselu Bartu (Tiringen). Stević je stigao sedmi, Žolt Der deseti, Marko Stanković 11, a Jovan zekavica 36. Dragan Spasić je završio na 44. mestu, a umorni Hasnović na 49. poziciji svi sa 14 sekundi zaostatka, u konkurenciji 82 vozača!

- Čestike svim reprezentativcima, odlično su vozili, Srbija je u etapi bila treća ekipa, iza portugalskog Palmeirasa i nemačkog Tiringena – dodao je Radiša Čubrić. – Marko Stanković je bio drugi u bodovanju za vozače do 23 godine u etapi.

U generalnom plasmanu "žltu flanelku" zadržao je profsionalac iz Virpula Čeh Tomas Buhaček sa 25:22,19 časova. Čak šestorica vozača prate ga se po četiri sekunde zaostatka. Na drugom mestu je Andre Dijaz (Kolumbija, "Ekserdži tim", SAD) a na trećem Pako Mansebo (Španija, Iraklion Krit Mursija). Hasanović je sedmi, takođe sa četiri sekunde zaostatka. Plasman ostalih srpskih biciklista: 38. Der + 52,49, 47. Stević + 54,35, 62. Stanković + 1:14,27 časova zaostatka, 69. Spasić + 1:15,09, 71. Zekavica + 1:16,02 itd. Najbolja ekipa je Palmeiras, Srbija je deseta u konkurenciniji 16 selekcija.

U petak 17. septembra voziće se dve etape, sedma pre podne od Razgrada do Velikog Trnova (113 km), po podne od Trnova do Gabrova (73 km).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka oko bugarske

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed