Der peti u Dobriču u petoj etapi na trci "Oko Bugarske"

Beograd, 16. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Der peti u DobriÄu u petoj etapi na trci "Oko Bugarske"

Ponovo odlična vožnja srpskih biciklista na 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2) i peto mesto Žolta Dera u petoj etapi od Burgasa do Dobriča (186 km) kao i pobeda Marka Stankovića, mladog reprezentativca kraljevačkog Metalca na prolaznom cilju na 74. kilometru!

Ponovo odlična vožnja srpskih biciklista na 60. trci "Oko Bugarske" (kategorija 2.2) i peto mesto Žolta Dera u petoj etapi od Burgasa do Dobriča (186 km) kao i pobeda Marka Stankovića, mladog reprezentativca kraljevačkog Metalca na prolaznom cilju na 74. kilometru!

I pored pada na tri kilometra pre cilja, Esad Hasanović srpski reprezentativac sačuvao je, prema još nezvaničnim rezultatima visoko šesto mesto u ukupnom plasmanu.

- Posle 25 kilometra od starta pobegla je grupa od deset biciklista među kojima su bili i srpski reprezentativci Žolt Der i Marko Stanković. Pokazalo se da je taj beg bio opasan, sa čak trojicom bugarskih biciklista, Portugalcima, Nemcima i Rusima i oni su na polovini staze imali preko šest minuta prednosti u odnosu na glavninu karavana – kaže selektor Radiša Čubrić. – Do Varne su držali ovu razliku, ali su tada počeli usponi i pokušaji odvajanja. Bugari su stalno "skakali", pokušavajući da pocepaju vodeću grupu i to im se na kraju osvetilo. Na cilju su dominirali Nemci, kao i u četvrtoj etapi kada se istočnonemačka sprinterska škola predstavila u punom sjaju... Der je dao sve od sebe, čestitam mu na borbenoj vožnji, možda bi uz malo više sreće došao i na pobedničko postolje, kao i Marku Stankoviću koji je, iako mlad, pokazao izuzetnu izdržljivost i borbenost.

Etapa je vožena po jakom vetru i bila je veoma dinamična:
- Imali smo dosta pehova, umalo da Stević ostane na drumu zbog defekta, ali sam uspeo, zahvaljujući razumevanju glavnog sudije, da dođem do njega uz obrazloženje da želim da ga posavetujem i da mu, uz to, otklonim kvar. Da je ostao još malo na drumu čekajući opšteg mehaničara, ne bi mogao da uhvati svoju grupu jer je vetar bio izuzetno jak... Hasanović je pao na tri kilometra do cilja, nije ništa opasno i dobio je vreme grupe...

Pobedio je Nemac Stefan Šefer (Brandeburg) posle 4:34,48 časova vožnje odsprintavši Bugarina Georgija Georgijeva iz turskog Brisaspora. Sa 1,04 minuta zaostaka, stigla su još dva vozača Robert Bengš (Nemačka, nacionalni tim) koji je za treće mesto odsprintao
Danijela Petrova (Bugarska, Hemus). Sa 1,20 minuta zaostatka stigao je na petom mestu Žolt Der odsprintavši ostatak vodeće grupe. Glavnina karavana, u kojoj je bila "žlta flanelka" Tomaš Buhaček (Češka, Virpul) i svi naši biciklistia, imala je oko šest minuta
slabije vreme.

U generalnom plasmanu, na vrhu nije došlo do promene. Buhaček vodi sa četiri sekunde ispred Andresa Diaza (Kolumbija, "Ekserdži tim", SAD) i Evgenija Rašetka (Rusija, nacionalni tim). Na šestom mestu je Hasanović takođe sa četiri sekunde zaostaka. Žolt Der je prema nezvaničnim rezultatima "skočio" za dvadesetak mesta u generalnom plasmanu i sada je u prvih 20, dok su ostali biciklisti Srbija zadržali pozicije.

Šesta etapa je Dobrič – Kazanlak od 177 km.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed