Stević četvrti u trećoj etapi u gradu ruža, Kazanlaku, na 60. trci Oko Bugarske

Beograd, 14. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

SteviÄ Äetvrti u treÄoj etapi u gradu ruža, Kazanlaku, na 60. trci Oko Bugarske

Član reprezentacije Srbije Ivan Stević, vozač profi tima Partizan Srbija, osvojio je četvrto mesto u trećoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" od Plovdiva do "grada ruža", Kazanlaka (105 km). Ostali srpski biciklisti stigli su u drugoj grupi, ali je Esad Hasanović uspeo da sačuva deveto mesto u generalnom poretku!

Član reprezentacije Srbije Ivan Stević, vozač profi tima Partizan Srbija, osvojio je četvrto mesto u trećoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" od Plovdiva do "grada ruža", Kazanlaka (105 km). Ostali srpski biciklisti stigli su u drugoj grupi, ali je Esad Hasanović uspeo da sačuva deveto mesto u generalnom poretku!

- Sve čestitke Steviću, jer je dobro procenio da će beg grupe od 13 biciklista, koji se desio odmah posle starta, biti opasan – pohvalio je kapitena reprezentacije selektor Radiša Čubrić. – Da ove sezone nije poboljevao i da je držao formu, sigurno bi bio na pobedničkom postolju! Ovako, ostao je četvrti. Bio je veoma aktivan u etapi, na prolaznom cilju na 46. kilometru osvojio je treće mesto. Pobednik etape, Čeh Leopold Konig iz Virpula skoro i da nije menjao u begu, pa je svež, iskoristio da pobegne u finišu i napravi prednost od 35 sekundi, ali je na cilju jedva sačuvao sekund razlike završivši etapu u vremenu 2:20,18 časova. Drugi i treći stigli su Nemci Marsel Bart iz Tiringena i Tino Majer iz Brandeburga koji je ove godine pobedio u dve etape na trci "Kroz Srbiju" i odličan je sprinter.

U drugoj grupi, na 15. mestu bio je Žolt Der, 23. je stigao Hasanović, 30. Jovan Zekavica, 35. Marko Stanković i 55. Dragan Spasić svi sa 2,20 minuta zaostatka. Stratovala su 82 vozača.

Došlo je i do promene vlasnika "žlte flanelke"! Član nacionalnog tima Rusije Roman Kolcov, smenio je na vodećoj poziciji zemljaka Sergeja Rudaskova (profi tim Itera Kaćuša) odličnom vožnjom u završnici etape. Bilo mu je potrebna razlika manja od 1,21 minut u odnosu na grupu u kojoj je bio Rudaskov, uspeo je da stigne sa prednošću od 57 sekundi i izbije na prvo mesto!

- Bio je ovo taktički potez Itera Kaćuše, teško je čuvati "žltu flanelku" devet dana, sada su prebacili teret malo na nacionalni tim Rusije. Kolcov nije vozač koji može da sačuva majicu, mislim da će neko iz Itera Kaćuše narednih dana da ga presvuče – smatra Čubrić. – Naš cilj je da Hasanović ostane u prvih deset, ali i da se neko od srpskih biciklista popne na postolje.

Kolcov u generalnom plasmanu ima 59 sekundi bolje vreme od Rudaskova, dok je na trećem mestu Bugarin Evgenij Gerganov (Hemus, Trojan) sa 1,10 minuta zaostatka. Hasanović na devetoj poziciji ima 1,16 minuta slabije vreme. Plasman ostalih srpskih biciklista: 31. Der + 38,37, 42. Stević + 43,12, 60. Stankovič + 58,04, 62. Zekavica + 59,06, 74. Spasić – isti zaostatak itd.

Četvrta etapa, gde će najveći nepraijatelj biciklista biti crnomorski vetar, voziće se od Kazanlaka do Burgasa i nešto je kraća do najavljene u biltenu - 196 kilometra.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed