Žolt Der peti u drugoj etapi na trci "Oko Bugarske"

Beograd, 13. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žolt Der peti u drugoj etapi na trci "Oko Bugarske"

Srpski reprezentativac Žolt Der profesionalac u timu Partizan Srbija, zauzeo je odlično peto mesto u drugoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" koja je imala 202 kilometra i karavan se popeo i do smučarskog centra Pamporovo na 1.700 metara nadmorske visine!

Srpski reprezentativac Žolt Der profesionalac u timu Partizan Srbija, zauzeo je odlično peto mesto u drugoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" koja je imala 202 kilometra i karavan se popeo i do smučarskog centra Pamporovo na 1.700 metara nadmorske visine!

- Imali smo vrlo lepo vreme, pa je odustalo "samo" 30 biciklista. Da je pala kiša na ovako pakleno teškoj stazi karavan bi se prepolovio. Nama je ovo, sa druge strane dobro došlo, dve dugačke etape su odlična priprema za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra gde će se voziti za titule na stazi od preko 250 kilometra – rekao je posle etape selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – U glavnoj grupi do pred sam cilj, bila su 44 vozača, među njima i Der i Hasanović, ali su se u finišu ipak izdvojila dvojica. Šteta, da je grupa ostala cela, sigurno bi se Der našao na pobedničkom postolju! Zadovoljan sam i kako je vozio Stević, ulazi u ritam i on će sigurno u jednoj od narednih etapa ići na pobedu!

Trijumfovao je Bugarin Georgi Georgijev internacionalac u turskom profi timu Brisaspor u sprintu ispred Leopolda Koninga (Češka, Virpul), dok je odsprintao grupu za treće mesto Johanes Hejden (Nemačka, Brandeburg). Hasanović je bio 31. u vremenu trećeplasiranog. Plasmani ostalih srpskih biciklista: 49. Ivan Stević + 6,56 minuta, 51. Marko Stanković + 19,31, 60 Dragan Spasić + 20,13,63. Jovan Zekavica – isto vreme itd.

U generalnom plasmanu "žltu flanelku" čuva Sergej Riskov (Rusija) iz ruske profi ekipe Itera Kaćuša u vremenu 10:04,29 časova. Drugi je sa 11 sekundi zaostatka Georgi Gerganov (Bugarska, Hamus) dok je na trećem mestu Čeh Buhacek iz Vurpula sa 13 sekundi slabiji vremenom. Na petom mestu je čuveni Španac Pako Mansebo (Iraklion Krit Mursija) sa 17 sekundi, Hasanović je odličan desti sa 19 sekundi slabijim vremenom. Pozicije ostalih srpskih vozača u ukupnom poretku: 32. Der + 37,38, 49. Stević + 44,33, 52. Stanković + 57,05, 55. Zekavica 58,17, 74. Spasić itd.

Treća etapa je dugačka 105 kilometra, a već četvrta ponovo veoma naporna od 202 km.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka oko bugarske

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed