Hasanović 12. u prvoj etapi 60. trke Oko Bugarske

Beograd, 13. Septembar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

HasanoviÄ 12. u prvoj etapi 60. trke Oko Bugarske

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija osvojio je odlično 12. mesto u prvoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" (kategorrja 2.2) koja je startovala u Sofiji i čiji će cilj posle devet etapa i 1.566 kilometra biti 19. septembra u Tetevenu.

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija osvojio je odlično 12. mesto u prvoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" (kategorrja 2.2) koja je startovala u Sofiji i čiji će cilj posle devet etapa i 1.566 kilometra biti 19. septembra u Tetevenu.

- Sjajno je vozio, i ovde se pokazalo da je naš najstandardniji vozač i siguran je putnik za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra – kaže selektor Radiša Čubrić. - Stigao je u vremenu drugoplasiranog sa sedam sekundi zaostaka u odnosu na pobednika ruskog profesionalca iz Itera Kaćuše Sergeja Rudaskova. Vodeća grupa imala je 12 vozača i Hasanović nije mogao da sprinta iscrpljen  posle 217 kilometra vožnje u najdužoj etapi ovogodišnje "Obikolke".  Ostali naši biciklista su stigli u trećoj, velikoj, grupi, a odavno se nije dogodilo na nekoj jakoj trci da, kako biciklisti kažu, organizatori "podgrevaju večeru" za te bicikliste, jer su zakasnili 37 minuta. Na žalost u toj grupi su bili svi ostali srpski biciklisti, malo nam je to pokvarilo plan, jer smo očekivali da će i Spasić biti sa Hasanovićem a to bi značilo da možemo sa dva vozača da konkurišemo za generalni plasman u veoma jakoj konkurenciji 115 takmičara u 20 ekipa...

Sergej Rudaskov je zabeležio vreme 5:05,53 časova vozeći prosečno 42,2 km na čas! Za sedam sekundi je na cilju pretekao Bugarina Evgenija Gerganova (Hemus Trojan) i Tomsa Buhaceka (Češka, Virpul). Plsman ostalih srpskih biciklista: 31. Marko Stanković 5:43,21 časova, 33. Jovan Zekavica, 57. Žolt Der, 106. Dragan Spasić i 108. Ivan Stević.

Druga etapa je takođe veoma dugačka 208 kilometra sa usponom na brdski cilj na 1.700 metara nadmorske visine.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed