Hasanović 12. u prvoj etapi 60. trke Oko Bugarske

Beograd, 13. Septembar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

HasanoviÄ 12. u prvoj etapi 60. trke Oko Bugarske

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija osvojio je odlično 12. mesto u prvoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" (kategorrja 2.2) koja je startovala u Sofiji i čiji će cilj posle devet etapa i 1.566 kilometra biti 19. septembra u Tetevenu.

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija osvojio je odlično 12. mesto u prvoj etapi 60. trke "Oko Bugarske" (kategorrja 2.2) koja je startovala u Sofiji i čiji će cilj posle devet etapa i 1.566 kilometra biti 19. septembra u Tetevenu.

- Sjajno je vozio, i ovde se pokazalo da je naš najstandardniji vozač i siguran je putnik za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra – kaže selektor Radiša Čubrić. - Stigao je u vremenu drugoplasiranog sa sedam sekundi zaostaka u odnosu na pobednika ruskog profesionalca iz Itera Kaćuše Sergeja Rudaskova. Vodeća grupa imala je 12 vozača i Hasanović nije mogao da sprinta iscrpljen  posle 217 kilometra vožnje u najdužoj etapi ovogodišnje "Obikolke".  Ostali naši biciklista su stigli u trećoj, velikoj, grupi, a odavno se nije dogodilo na nekoj jakoj trci da, kako biciklisti kažu, organizatori "podgrevaju večeru" za te bicikliste, jer su zakasnili 37 minuta. Na žalost u toj grupi su bili svi ostali srpski biciklisti, malo nam je to pokvarilo plan, jer smo očekivali da će i Spasić biti sa Hasanovićem a to bi značilo da možemo sa dva vozača da konkurišemo za generalni plasman u veoma jakoj konkurenciji 115 takmičara u 20 ekipa...

Sergej Rudaskov je zabeležio vreme 5:05,53 časova vozeći prosečno 42,2 km na čas! Za sedam sekundi je na cilju pretekao Bugarina Evgenija Gerganova (Hemus Trojan) i Tomsa Buhaceka (Češka, Virpul). Plsman ostalih srpskih biciklista: 31. Marko Stanković 5:43,21 časova, 33. Jovan Zekavica, 57. Žolt Der, 106. Dragan Spasić i 108. Ivan Stević.

Druga etapa je takođe veoma dugačka 208 kilometra sa usponom na brdski cilj na 1.700 metara nadmorske visine.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed