Olimpijski komitet Srbije predstavio prve srpske olimpijce

Beograd, 10. Septembar 2010. PR Objave: Objava -

Olimpijski komitet Srbije predstavio prve srpske olimpijce

Olimpijski komitet Srbije predstavio prve srpske olimpijce, članove streljačkog tima Zoranu Arunović, Damira Mikeca, Andriju Zlatića i Nemanju Mirosavljeva

Olimpijski komitet Srbije, predstavio je prve srpske sportiste sa olimpijskom vizom za London  2012. strelce Zoranu Arunović, Damira Mikeca i Andriju Zlatića (pištolj) i Nemanju Mirosavljeva (puška). U vrtu olimpijske kuće u Ulici đenerala Vasić 5, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je da Srbija u Londonu ima kvalitetan i uspešan tim, a prvim olimpijcima da im se pridruži još drugova iz streljačke reprezentacije. Takođe, istakao je da OK Srbije ove godine obeležava dva velika jubileja, sto godina od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba 1910. u Beogradu i pola veka od učešća na OI u Rimu 1960.

- U Londonu 2012, obeležićemo i drugu stogodišnjicu, vek od prvog učešća sportista Srbije na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912. Nadam se da ćemo u Londonu slaviti i treću "stotku" a to je da osvojimo i sto medalja, jer je broj naših trofeja zaključno sa OI u Pekingu 98 – naglasio je Vlade Divac, istakavši i da uspeha ne bi bilo bez snažne podrške Ministarstva omladine i sporta Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport Vojvodine i sponzora.

Zorana Arunović će u prvi put učestvovati na OI, Zlatić je gađao u Atini 2004. Mikec u Pekingu 2008, a najiskusniji je Nemanja Mirosavljev kome će ovo biti pete olimpijske igre:

- Nikada steraljački sport nije imao kvalitetnije strelce i prognoziram da će nas u Londonu biti još ovoliko. A kada je mnogo strelaca, onda je tu mnogo i discilina i ulazaka u finale, samim tim i šanse za trofeje...

Aplauzom su pozdravljeni i i članovi olimpijske slekcije Srbije na prvim Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru, osvajači zlatne medalje u košarci Nemanja Bezbradica, Stefan Popovski - Turanjanin, Marko Radonjić i Saša Avramović  i srebra i bronze i u plivanju Velimir Stjepanović.

Gosti na ovoj svečanosti bili su i olimpijci - veterani, članovi olimpijskog tima u Rimu 1960. osvajači zlatne medalje fudbaleri Fahrudin Jusufi, Velimir Sombolac, Aleksandar Kozlina i Dušan Maravić i rvač Branislav Martinović osvajač srebrne medalje kao i atletičari Franjo Mihalić, Srđan Savić, Leon Lukman, bokser Obrad Sretenović, gimnastičarka Tereza Kočiš, kajakaš Aleksandar Kerčov, košarkaši Slobodan Gordić, Nemanja Đurić i Radovan Radović, mačevalka Vera Jeftimijades - Jobst i strelac Ilija Ničić. Njima su určeni plakati Olimpijskih igara iz Rima 1960. a zahvalio se fudbaler Dušan Maravić.

Predstavnici sponzora Merkatora Stanka Čurović i Telekoma Čer Morten Jonson uručili su prigodne darove strelcima i mladim olimpijcima, a u sponzorskom pulu "Zajedno za London 2012" su i Dunav osiguranje, JAT, Pežo – Verano motors, RTS, Pres, Kolor pres grup, Pošta Srbije, Eko Srbija, Zekstra, Lasta... Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović kao i brojni istaknuti sportski radnici i stručnjci, vrhunski sportisti, olimpijci i druge ugledne zvanice.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

Ključne reči

streljastvo, strelci, olimpijci

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed