Čubrić odredio ekipu za 60. trku Oko Bugarske

Beograd, 09. Septembar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

ÄubriÄ odredio ekipu za 60. trku Oko Bugarske

Selektor Radiša Čubrić odredio je reprezentaciju za 60. trku "Oko Bugarske", popularnu "Obikolku" od 11. do 19. septembra.

Selektor Radiša Čubrić odredio je reprezentaciju za 60. trku "Oko Bugarske", popularnu "Obikolku" od 11. do 19. septembra.

U Sofiji, 11. septembra krenuće na put od devet etapa i 1.566 kilometra Ivan Stević, Esad Hasanović, Jovan Zekavica i Žolt Der (svi Partizan Srbija), Dragan Spasić (Železničar MBN, Niš) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). U konkurenciji je 17 selekcija (učestvovaće i četiri nacionalna tima, uz srpski i ruski, ukrajinski i izraelski), prvi put će startovati ekipe iz SAD i Argentine, a nagradni fond je 48.000 leva (oko 24.000 evra). Cilj je 19. septemba u Tetevenu.

- Imamo dobar tim, posebno sam zadovoljan jer Stević ulazi u formu a to je važno jer njegova dobre vožnje motivišu i ostale vozače – rekao je pred odlazak za Sofiju selektor Radiša Čubrić. – Sa četiri iskusna i dvojicom takmičara do 23 godine Zekavicom i Stankovićem, možemo da računamo na dobre plasmane u etapama. To je i cilj, da eventualno pobedimo u etapi, odnosno da se naši vozači nađu i na postolju...

Na ovoj trci, pobedio je 1991. srpski biciklista Aleksandar Milenković. Četvorostruki pobednnik Bugarin Ivajlo Gabrovski (2003, 2006, 2008. i 2009), neće startovati ove godine jer je vodič – konsultant američkoj ekipi "Ekserdži" iz Ajdaha. Najveća zvezda na trci biće španski biciklista Fransisko Pako Mansebo, koji je sada član profi tima Iraklion Kastro Mursija. Ovaj vozač je nedavno pobedio na trci "Oko Gvadalupe" a u karijeri ima dva treća mesta u ukunom plasmanu na trci "Oko Španije" (2005. i 2006) i jednom je bio četvrti na Turu (2005.). Ovaj 34 – godišnji vozač je 2006. bio suspendovan zbog krvnog dopinga i isključen iz francuske ekipe AG 2 R.

- Bugari imaju četiri profi ekipe na ovoj trci i biće veoma teško, čak i vrhunskim profesionalcima, da se upuste u borbu za "žltu flanelku" - dodao je Čubrić. – Oraganizatori su tako napravili stazu da prva dva dana vozimo dve najduže etape, prvu od 217 i drugu od 208 klometra. I četvrta etapa je dugačka od 196 kilometra. Najkraća etapa je poslednja, deveta, od Trojana do Tetevena od 148 km. Dve poluetape vozićemo 17. septembra pre podne od 113 kilometra po podne od 73 km. U svakom slučaju, ovako dugačke etape nam odgovaraju, ova trke je deo prirema za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra. Kako sada stvari stoje, vodićemo četiri vozača, a sastav će se znati posle "Obikolke".PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka, oko bugarske, obikolka

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed