Prvi Srpski izazov bespuća Tara 2010 na planinskim biciklima startuje u subotu 4. septembra

Beograd, 02. Septembar 2010. PR Objave: Najava -

Prvi Srpski izazov bespuÄa Tara 2010 na planinskim biciklima startuje u subotu 4. septembra

Planinarsko smučarsko društvo Omorika, Biciklistički klub Novi Sad, Orijentiring klub Soko Bajina Bašta i BSS organizovaće 3, 4. i 5. septembra prvu etapnu ekipnu trku na planinskim biciklima u Srbiji "Srpski izazov bespuća Tara 2010".

Planinarsko smučarsko društvo Omorika, Biciklistički klub Novi Sad, Orijentiring klub Soko Bajina Bašta i BSS organizovaće 3, 4. i 5. septembra prvu etapnu ekipnu trku na planinskim biciklima u Srbiji "Srpski izazov bespuća Tara 2010".

- Pripremili smo veoma atraktivnu stazu koja vodi kroz najlepše predele Tare – istakao je Nikola Živanović član organizacionog odbora trke.- Ukupna dužina najteže trke je oko130 kilomtara u dve etape, a učesnici će morati da savladaju preko četiri kilometra visinske razlike! Očekujemo dolazak takmičara iz BiH, Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Obećavamo mnogo uzbuđenja jer smo stazu tako trasirali da ima i epskih uspona od 14 kilometara sa nagibom i do 19 procenata!

Voziće se na dve staze "Izazov" i "Otvorena trka". Sve etape stratuju i završavaju sa na Mitrovcu, jednom od najlepših delova Tare. Prva etapa "Izazova" u subotu imaće 73,1 km i učesnici će ukupno savladati 2.124 metara visinske razlike. U "Otvorenoj trci", staza je 37,9 km i visinska razlika 820 metara.

Drugog dana staza "Izazova" je 58,9 km i 1.814 metra visinske razlike, a "Otvorene trke" 24,1 km  i 788 metara. Učesnici su podeljeni po kategorijama muškarci, žene, miks i mastersi. Ekipu čine dva takmičara, može da bude samo muška, samo ženska, ali i mešovita. U svakog kategoriji podeliće se medalje i diplome za prva tri mesta, a svaki učesnik koji završi trku dobiće diplomu. Nagradni fond za sve trke je 100.000 dinara.

Podela startnih paketa je u petak 3. septembra od 18 do 19 časova i subotu od 7,00 do 8,30 časova posle čega će stratovati i prva etapa.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, planinski bicikl

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed