Zdravko Kresović, Stana Milanković i Radojka Novković osvojli titule na Prvenstvima Srbije u sprintu

Beograd, 31. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

Zdravko KresoviÄ, Stana MilankoviÄ i Radojka NovkoviÄ osvojli titule na Prvenstvima Srbije u sprintu

Kuglašica EDB Radojka Novković pobedila je na Prvenstvu Srbije - Centar u Pančevu u disciplini sprint, a titule na Prvenstvu Srbije - Vojvodina održanom u Kljajićevu poneli su Stana Milanković iz Venusa iz Bačke Topole i Zdravko Kresović iz novosadske Vojvodine.

Kuglašica EDB Radojka Novković pobedila je na Prvenstvu Srbije - Centar u Pančevu u disciplini sprint, a titule na Prvenstvu Srbije - Vojvodina održanom u Kljajićevu poneli su Stana Milanković iz Venusa iz Bačke Topole i Zdravko Kresović iz novosadske Vojvodine.

Radojka Novković je u finalu savladala Nevenku Šaranović iz kostolačkog Rudara. U prvom setu bilo je 85:82, u drugom nerešeno 77:77. Igrala se dodatna kugla za pobedu u setu, Novkovićeva je srušila peticu, Šaranovićeva trojku i titula je otišla u Beograd sa 2:0 u setovima.

U meču za treće mesto, Marina Jokić iz niškog Putara savladala je Ivanu Jolović iz kragujevačkih Šumarica. U prvom setu bilo je 83:83 a pobedila je posle dodatne kugle (6:5) Jokićeva. U drugom setu bilo je 74:77, Jolovićeva je izjednačila na 1:1 i igrale su se tri "zlatne kugle". Marina Jokić je bila preciznija 19:15 i osvojila bronzu.

Na Šampionat Srbije 4. septembra na Banjici u Beogradu plasirale su se prve četiri igračice sa ovog prvenstva. Sudio je Milan Ostojić.

U Kljajićevu, finale kod dama pripalo je Stani Milanković iz Venusa posle izjednačene borbe sa Snežanom Šibul iz Vojvodine (Bačko Gradište). U setovima je bilo 1:1 (83:107 i 99:83), a u dodatne tri "zlatne kugle" uspešnija je bila Milankovićeva (16:12).

Iskusna Margit Tot (Venus) je u meču za treće mesto sa 2:0 (99:87 i 83:77) savladala juniorsku reprezentativku Isidoru Šibul iz Vojvodine (Bačko Gradište). Na Šampionat Srbije sa ovog takmičenja plasiralo se ukupno 12 igračica, uz prve četiri i Zorica Barać (Apatin), Anica Radaković (Srem), Savka Bursać (Apatin), Ksenija Milosav (Kristal, Zrenjanin), Vesna Boškov (Banat), Hermina Lukač (Vojvodina, Bačko Gradište), Ana Boškov (Banat) i Violeta Štrban (Venus).

Kuglaš novosadske Vojvodine Zdravko Kresović osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije - Vojvodina pošto je u finalu sa 2:0 savladao Dragana Gajina iz zrenjaninskog Kristala 83:77 i 98:90.

U borbi za treće mesto sastala su se dva prvotimca Korduna iz Kljajićeva Dušan Vila i Ninko Popović. Odlično je odigrao Dušan Vila i osvojio bronzu sa 2:0 uz izuzetan učinak u oba seta 107:73 i 108:79. Na Šampionat Srbije 4. septembra u Beogradu, uz ovu četvoricu igrača, plasirali su se i Miodrag Kevrešan (Kristal), Boris Manojlović (Banat), Slobodan Simonović (Banat) i Zoran Gužvić (Vojvodina, Bačko Gradište). Sudio je Mirko Čukvas.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

kuglanje, prvenstvo srbije

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Veliki međunarodni uspeh juniora u badmintonu - bronza za Srbiju

Juniorska reprezentacija Srbije u uzrasnoj kategoriji do 15 godina u sastavu Luka Milić, Andrija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed