Čak sedmoro srpskih strelaca učestvovaće u finalu Svetskog kupa u oktobru u Minhenu

Beograd, 31. Avgust 2010. PR Objave: Poziv -

Äak sedmoro srpskih strelaca uÄestvovaÄe u finalu Svetskog kupa u oktobru u Minhenu

Čak sedmoro srpskih strelaca (najviše u istoriji) učestvovaće u finalu Svetskog kupa u Minehu od 21. do 29. oktobra i gađaće za kristalne globuse i skromnu nagradu od 1.200 dolara saopštila je Međunarodna federacija sportskog streljaštva (ISSF).

Čak sedmoro srpskih strelaca (najviše u istoriji) učestvovaće u finalu Svetskog kupa u Minehu od 21. do 29. oktobra i gađaće za kristalne globuse i skromnu nagradu od 1.200 dolara saopštila je Međunarodna federacija sportskog streljaštva (ISSF).

U čak tri discipline, Srbija će imati po dva predstavnika. Zorana Arunović, kao svetska vicešampionka MK pištoljem plasirala se automatski u finale Svetskog kupa. Gađaće ovim oružjem i Jasna Šekarić jer je sakupila 21 bod - 15 za pobedu na Svetskom kupu u Sidneju i šest za rezultat. Ona je po broju bodova na listi finalista na deobi prvog mesta sa Bugarkom Grozdevom.

Dva strelca iz Srbije gađaće i u finalu Svetskog kupa vazdušnim pištoljem – Andrija Zlatić kao svetski vicešampion i Damir Mikec kao pobednik Svetskog kupa u Fort Beningu. Mikec je prvi na listi finalista sa 22 boda...

Dve srpske takmičarke gledaćemo i u finalu Svetskog kupa MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Pobednica finala Svetskog kupa u Vuksiju u Kini 2009. Lidija Mihajlović automatski se kvalifikovala za ovogodišnje finale, a osvajanjem bronzane medalje ovim oružjem na Svetskom kupu u Fort Beningu ulaznicu je overila i Andrea Arsović.

Zorana Arunović će gađati i vazdušnim pištoljem, a plasirala se kao svetska šampionka iz Minhena ovim oružjem.

Nemanja Mirosavljev kao osvajač bronzane medalje na Šampionatu sveta u Minhenu MK puškom 3 puta 40 metaka ušao je u finale Svetskog kupa u ovoj disciplini.

U svakoj disciplini u Minhenu učestvovaće po osmoro najboljih strelaca na osnovu poena osvojenih na jednom od četiri Svetska kupa u sezoni i četvoro strelaca "po pozivu". Poeni se dobijaju za plasman i za rezultat, sabiraju se i prvih osam idu u finale Svetskog kupa. Mesta automatski ima i za prošlogodišnjeg pobednika, u olimpijskoj godini i za osvajače olimpijskih medalja, u godini šamionata sveta i za osvajače svetskih medalja.

Prošle godine, Lidija Mihajlović je postala peti strelac iz Srbije koji je osvojio kristalni globus ISSF za pobedu u finalu Svetskog kupa. Pre nje su pobeđivali Jasna Šekarić (šest puta), Goran Maksimovi (tri puta) i po jednom Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić. Tako je u Srbiji trenutno čak 12 kristalnih globusa!

Najtrofejnija je Jasna Šekarić koja ima šest kristalnih globusa (dva MK pištoljem - 1988. i 1990. oba puta u Minhenu) i četiri vazdušnim pištoljem (1988. u Minhenu, 1996. u Nefelsu, 1997. u Luganu i 2005. u Minhenu). Jedna je od retkih takmičarki koja je u jednom finalu Svetskog kupa pobedila sa oba oružja (prvo finale Svetskog kupa 1988. u Minhenu). Jasna Šekarić je u finalu osvojila i tri srebra i jednu bronzu!

Goran Maksimović ima tri kristalna globusa i jedan je od malobrojnih strelaca u svetu koji je pobedio u finalu Svetskog kupa sa sva tri oružja! MK puškom trostav trijumfovao je 1991. u Minhenu, vazdušnom puškom 1990. u Minhenu i MK puškom 60 metaka ležeći  1988. u Minhenu! Ima drugo mesto MK puškom 3 puta 40 metaka u Minhenu 1988.

Po jedan kristalni glubus imaju Nemanja Mirosavljev (MK puška 3 puta 40 metaka u Minhenu 1995.) i Stevan Pletikosić (MK puška 60 ležeći u Minhenu 1991.).PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed