Nebojša Jovanović doputovao u Srbiju posle udesa na trci Kupa Češke

Beograd, 25. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

NebojÅ¡a JovanoviÄ doputovao u Srbiju posle udesa na trci Kupa ÄeÅ¡ke

Srpski biciklista Nebojša Jovanović, član profesionalne kontinentalne ekipe Sparta iz Praga, koji je teže povređen u nedelju na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama", doputovao je u Srbiju.

Srpski biciklista Nebojša Jovanović, član profesionalne kontinentalne ekipe Sparta iz Praga, koji je teže povređen u nedelju na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama", doputovao je u Srbiju.

- Ne osećam se najbolje, uzimam po savetu lekara jake lekove, jer su posekotine na ruci i nozi veoma duboke i bole me. Ključna kost mi je slomljena na dva mesta, jedan je potpuni prelom, dugi je naprsnuće. Posle konsultacija sa nekoliko lekara, dijagnoza je da neću morati na operaciju ključne kosti, što je u ovda dva dana prva lepa vest – kaže Nebojša Jovanović.

Na grupu biciklista u kojoj je bio Nebojša Jovanović naleteo je, izlazeći iz krivine, vozač na motoru, koji je došao iz suprotnog pravca:

- Sve se desilo munjevitom brzinom, nisam stigao da reagujem. Instinktivno sam okrenuo volan udesno i on je svom silnom udario u moju levu stranu. Kažu da sam odleteo pet metara u vazduh. Od ostalih bicklista četvorica - petorica imaju lakše povrede, ja sam, izgleda, primio na sebe prvi i najteži udar. Ne znam ko je motociklista, niti kako je uspeo da se provuče na put jer su ispred nas išli policajci u obezbeđenju, pošto su me odmah kolima hitne pomoći prebacili u bolnicu gde su mi snimili ključnu kost i ušili posekotine. Kasnije sma čuo da su drugovi iz mog kluba hteli da biju motociklistu, ali ih je sprečila policija. Pitali su me u ponedeljak u Pragu novinari da li je bar došao da mi se izvini, odgovorio sam da nije, a i ne zna da li bih u ovom raspoloženju i primio izvinjenje. Olakšavajuća okolnost je, donekle, što su sve povrede na levoj strani, ja sam dešnjak i nekako uspevam da funcionišem. Rebra me jako bole kada dišem, ali nisu polomljena – objasnio je Jovanović.

Nedelju dana pre ove trke, na kojoj je lane pobedio i potom osvojio Kup Češke kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja, Jovanović je vozio veoma jaku trku u Poljskoj u Karpatima i zauzeo visoko deveto mesto!

- Bio sam u usponu forme, pripremao sam se za trku "Oko Slovačke" i  za čuveni maraton "Prag – Karlove Vari – Prag" kada se ovo desilio. Devojka mi je došla u Prag da bude jedno vreme uz mene, ali umesto da se šetamo zlatnim gradom, morala je da me leči. Sezona je gotova, nadam se samo da će oporavak i rehabilitacija biti uspešni i da ću već s jeseni ponovo na bicikl. Moraću da kupim nov, stari je potpuno uništen. Moj advokat u Pragu, kod koga sam i jedno vreme bio prijavljen kao stanar, rekao je da će tužiti vozača motora...

Nebojša Jovanović (27 godina) je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a od 2009. je u praškoj Sparti.

U karijeri ima 14 pobeda. Lane je prvi put pobedio u etapnoj trci na "VN Bradla" (kategorija 2.2) u Češkoj. Prošle godine je slavio i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. Ima i dve pobede u etapama na trci "Kroz Srbiju" 2004. i 2009. Vlasnik je i dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešapionske titule. Prošle i ove godine bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matičnog kluba Partizan. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci "Oko Halkidikija" (2.2).

Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, bio je šesti u drumskoj trci 2003. u Atini.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed