Valjevo ponovo domaćin Šampinata Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

Valjevo, 22. Avgust 2010. PR Objave: Najava -

Valjevo ponovo domaÄin Å ampinata Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

Valjevo će u nedelju 22. avgusta biti domaćin, kao i lane, Šampionata Srbije u brdskoj vožnji i Šampionata Srbije u kriterijumu.

Valjevo će u nedelju 22. avgusta biti domaćin, kao i lane, Šampionata Srbije u brdskoj vožnji i Šampionata Srbije u kriterijumu.

Pre podne će se, u organizaciji kluba "Boba", pod pokroviteljstvom Opštine Valjevo i uz podršku firmi "Venera bajk", "Valjevska pivara", Servis "Elektrovolt", Ćevabdžinica "Kod sata", Pekara Dunja – Mionica i Pekara Mladenović, "Sokovi Jablanik", "Vujić voda", "Bleki sat", "Guma promet"... održati šampionat u brdskoj vožnji na stazi Podbukovi - Divčibare (vidikovac).

Seniori voze 13 kilometra sa vozačima do 23 godine i startovaće u 11 časova. U 11,05 krenuće juniori sa istog mesta na put uzbrdo od 13 kilometra. Dva minuta posle prolaska juniora, kod česme kod Kaone startovaće kadeti i žene na usponu od 8,5 km, a dva minuta posle njih krenuće na stazu od 6,5 km mlađi kadeti. Na kraju, startuju poletarci, preći će 3,5km. Rekreativci će voziti na stazi od 6,5 km. Šampionat Srbije je otvoren i za takmičare u kategoriji "biciklizam za sve", a mastersi će biti podljeni u kategorije od 30 do 39 godina, od 39 do 49 godina, od 49 do 59 godina i preko 59 godina.

Po podne, posle svečanog otvaranja kod hotela Narcis u centru Valjeva u 15,45, počeće trke u kriterijumskoj vožnji za titule. Staza je kružna, 1,3 km, ulicama Karađorđeva - Sinđelićeva - dr Pantića - Vuka Karadžića – Karađorđeva. Seniori i vozači do 23 godine voziće 32,5 km, 25 krugova (bodovni su peti, deseti, 15, 20 i 25, poene dobijaju prva četvorica vozača 5, 3, 2, 1, poslednji krug boduje se dvostruko), juniori 26 km (20 krugova), kadeti i žene 19,5 km (15 krugova), mlađi kadeti 13 km (deset krugova), poletaci 5,2 km (četiri kruga). Rekreativci će voziti 19,5 km (15 krugova). Svi učesnici u kategoriji "biciklizam za sve" i ispod 13 godina moraju da imaju lekarski pregled  i popunjenu prijavu. Trke će trajati do kasnih večernjih sati.

- Očekujemo lepe trke, kriterijum je jedna od najatraktivnijih biciklističkih disciplina, dinamična i brza – kaže vredni biciklistički organizator iz kluba "Boba" Zoran Vukosavljević. – Između brdskog  šampionata i šampionata u kriterijumskoj vožnji, podelićemo, uz pomoć prijatelja biciklističkog sporta, osveženje učesnicima.

Prošle godine u brdskom šamionatu u eliti pobedio je Predrag Prokić iz Železničara MBN (sada vozi za kragujevački Radnički) a najbolji do 23 godine bio je Jovan Rajković (Železničar MBN). Aleksandar Dukić (Železničar MBN) slavio je u kriterijumskoj trci u obe konkurencije - elita i do 23 godine. Najbolja dama u kriterijumu bila je Jovana Krtinić iz apatinskog Asa, a na brdskom šampionatu Dragana Kovačević iz Avale (Beograd).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, sampionat srbije

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed