Sa BSV biciklom kraj reka Vojvodine

Novi Sad, 09. Avgust 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Sa BSV biciklom kraj reka Vojvodine

Karavan promotivne biciklističke ture "Kraj reka Vojvodine", čiji učesnici nisu aktivni biciklisti već obični građani koji samo vole da koriste bicikl krenuće iz Novog Sada 8. avgusta sa platoa ispred železničke stanice u 10 časova. Tura se organizuje biciklističkim koridorima Euro velo "6 – Dunav" i "11 – Tisa".

Karavan promotivne biciklističke ture "Kraj reka Vojvodine", čiji učesnici nisu aktivni biciklisti već obični građani koji samo vole da koriste bicikl krenuće iz Novog Sada 8. avgusta sa platoa ispred železničke stanice u 10 časova. Tura se organizuje biciklističkim koridorima Euro velo "6 – Dunav" i "11 – Tisa".

Od Novog Sada preko Titela, Novog Bečeja, Sente, Bačke Topole, Apatina i Bača do Novog Sada ukupno 470 kilometara, učesnici će prevesti u sedam dana, družeći se i sa domaćinima gradova u kojima će boraviti, a imaće priliku da se upoznaju i sa znamenitostima.

- Ističemo da ovo nije sportsko takmičenje već rekreativno - biciklistička akcija, ljudi dobre volje i pozitivne energije. Cilj je promocija i popularizacija zdravog i aktivnog godišnjeg odmora i pozivamo sve ljubitelje biciklizma u Novom Sadu da dođu i isprate učesnike ture – naglasila je direktor organizacije ovo manifestacije Jadranka Bjelica. – Takođe, želeli bismo da se i predstavnici lokalnih medija u grdovima i mestima kroz koja će proći tura, priključe učesnicima i to na biciklu i da zajedno prođemo te deonice... Posebno ističemo pozitivne zdravstvene efekte ovakvog vida odmora kao i priliku za turističku, kulturnu promociju mesta na koridoru "Euro velo" 6 i 11.

Organizatori su se potrudili da etape ne budu predugačke i da prolaze kroz najlepše predele Vojvodine.

Prva etapa je 8. avgusta Novi Sad - Kovilj – Gardinovci – Titel, druga 9. avgusta: Titel – Vilova - Mošorin - Taraš - Malenci - Novi Bečej, treća 10. avgusta: Novi Bečej – Padej - Ada - Senta, četvrta 11. avgusta: Senta - Bačka Topola, peta 12. avgusta: Bačka Topola - Bački Sokolac, - Kljajićevo - Sombor - Apatin, šesta 13. avgusta: Apatin - Bogojevo - Vajska - Bač i sedma, 14. avgusta: Bač – Karađorđevo - Bačka Palanka – Novi Sad.

Organizatori su Biciklistički savez Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine. Pomogle su je Turističke organizacije Sombora, Novog Sada, Bača, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Opština Vrbas... Pripremljen je i vodič o turi na srpskom i engleskom u izdanju TV Studija Bečkerk, BSV i TO Vojvodine, a turu su podržali i Turistička agencija Bon vojaž, Autoturist, Novosadski ekološki centar i Eko pokret "Forme ljubavi".PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Vojvodine
Adresa: Masarikova br. 25
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: bsv@neobee.net
Web: www.cycling.rs
Tel: ++381 21 504 538

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed