Aleksa Veličković 57. na juniorskom Šampionatu sveta u Italiji

Beograd, 09. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

Aleksa VeliÄkoviÄ 57. na juniorskom Å ampionatu sveta u Italiji

Aleksa Veličković, juniorski reprezentativac aranđelovačke Šumadije zauzeo je solidno 57. mesto u konkurenciji 145 vozača iz 45 zemalja na Šampionatu sveta u italijanskom mestu Ofida sa 6,13 minuta slabijim vremenom od pobednika Francuza Olivijea le Gaka.

Aleksa Veličković, juniorski reprezentativac aranđelovačke Šumadije zauzeo je solidno  57. mesto u konkurenciji 145 vozača iz 45 zemalja na Šampionatu sveta u italijanskom mestu Ofida sa 6,13 minuta slabijim vremenom od pobednika Francuza Olivijea le Gaka.

Drugi srpski predstavnik, takođe reprezentativac Šumadije Uroš Jovanović odustao je na dva kruga pre završetka trke, koja je imala ukupno devet krugova odnosno 125 km!

- Zadovoljan sam, momci su bili borbeni na veoma teškoj stazi i šteta je što je Uroš Jovanović na polovini trke pao sa  većom grupom biciklista. Dok se ispetljao iz gužve odmaklu su mu, ali je ipak uspeo da ulovi grupu. Međutim, tu je dosta potrošio snage i dva kruga pre kraja morao je u boks. Aleksa Veličković je odlično vozio, šest krugova je bio u glavanoj grupi od oko 60 biciklista. Dva kruga pre kraja došlo do "cepanja" karavana. Veličković je pustio glavnu grupu u kojoj je bilo oko 25 biciklista i stigao je 57. – rekao je selektor Saša Gajičić. – Sada je na redu novi izazov, Veličković će se priključiti našem biciklističkom timu u kome su i Jovana Crnogorac, Filip Pavlović i Lazar Jovanović koji u ponedeljak 9. avgusta odlazi na Letnje olimpijske igre mladih u Singapur.

Francuz Olivije le Gak stazu je prešao za 3:32,05 časova prsečno 36,2 km na čas. Stigao je solo na cilj sa tri sekunde prednosti pred grupom od 14 biciklista. U sprintu drugo mesto pripalo je Australijancu Džeju Mekartiju, a treće Belgijancu Jasperu Stujvenu. Trku je završilo tačno 100 biciklista.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed