Bojan Đurđić odbranio šampionsku titulu u planinskom biciklizmu

Beograd, 19. Juli 2010. PR Objave: Saopštenje -

Bojan ÄurÄiÄ odbranio Å¡ampionsku titulu u planinskom biciklizmu

Reprezentivac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić odbranio je titulu na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu u kategoriji elita održanom na odličnoj stazi na Stražilovu u organizaciji novosadskog kluba Fanatik i BSS. Pomogli su i proizvođač bicikala Kapriolo i radnja Fanatik iz Novog Sada.

Reprezentivac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić odbranio je titulu na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu u kategoriji elita održanom na odličnoj stazi na Stražilovu u organizaciji novosadskog kluba Fanatik i BSS. Pomogli su i  proizvođač bicikala Kapriolo i radnja Fanatik iz Novog Sada.

Đurđić je za nešto preo pet minuta pretekao mladog Aleksu Marića iz Crvene zvezde a za šest minuta trećeplasiranog Olivera Štrbca iz Fanatika. Četvrto i peto mesto pripalo je Ivanu Tomiću iz Progresiva i Ivanu Jovanoviću iz kraljevačkog Metalca. Radnički iz Kargujevca osvjio je najbolji klub u eliti.

- Raduje činjenica da su drugo i treće mesto u eliti osvojili mladi biciklisti Aleksa Marić i Oliver Štrbac kojima je pripalo i prvo i drugo mesto za vozače do 23 godine. Treći je u ovoj kategoriji bio Marko Popović iz Fanatika – istakao je selektor reprezentacije Srbije Ivan Davosir. – Odlično je vozila i mlada Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, naša uzdanica na Letnjim olimpjskim igrama mladih u Singapru koja je vicešampionka za seniorke i šampionka za juniorke.

Tri najbolja juniora su Mirko Skandarski, Luka Nikolić (obojica Radnički) i Đorđe Stevanović iz Železničara MBN (Niš). Oprobali su se i mladi olimpijci, specijalisti za drumski biciklizam, Lazar Jovanović iz Borca i Filip Pavlović iz Partizana, koji su se dobro držali, ali ih je junior Mirko Skandarski ostavio po minut za svaki krug...Najbolji klub kod juniora je Radnički.

Kod kadeta medalje su pripale Marku Simijonoviću iz Orlovca, Deneši Horvatu iz Fanatika i Aleksandu Mitiću iz Partizana. Orlovac je najbolja kadetska ekipa.

Redosled u trci mlađih kadeta je Momčilo Gajić  iz Fanatika, Aleksa Lončarev iz Ciklomanije (Zrenjanin) i Danijel Njiradi iz Kapriola.

U trci dama, na startu je pala Vanesa Durman, ali je stisla zube i završla trku, doduše bez medalje. Slavijla je Nikoleta Mitrović iz Orlovca ispred dve mlade takmičarke Jovane Crnogorac iz BK Novi Sad i Ivane Kostić iz Orlovca.

Kod juniorki, najbolja je Jovana Crnogorac ispred Kostićeve i Nevene Davosir iz Fanatika.

Najuspešniji mastersi su Aleksandar Mirković iz Fanatika, Pavle Barać iz palićkog Kojotesa i Bojan Vasović iz čačanskog Borca. U amaterskoj hobi sport kategoriji pobedio je Endre Kalmar, u amaterrkoj hobi fan klasi slavio je Jovan Babić (BK Novi Sad) dok je u amaterskoj kategoriji za dame najbolja bila Novosađanka Marina Lauš.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed