Čubrić bira za EŠ u Apatinu, Gajičić sa juniorima u Luksemburgu

Beograd, 09. Juli 2010. PR Objave: Obaveštenje -

ÄubriÄ bira za EÅ  u Apatinu, GajiÄiÄ sa juniorima u Luksemburgu

Narednog vikenda u Srbiji će se voziti čak tri trke – dve u drumskom biciklizmu i jedna u planinskom!

Narednog vikenda u Srbiji će se voziti čak tri trke – dve u drumskom biciklizmu i jedna u planinskom!

U subotu 10. jula u Apatinu će se održati, u organizaciji kluba As i BSS trka za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu za seniore, do 23 godine i juniore (start u 11,25, staza 91,3 km), rekreativce u masterse (start je u 11 časova, 77 km) i kadete i mlađe kadete (46 km, start u 11,39 časova). Za ligu će se bodovati rezultati seniora, juniora, kadeta i mlađih kadeta. Start je kod zgrade Opštine Apatin u Ulici srpskih vladara.

- Ova trka biće za vozače do 23 godine test pred Šampionat Evrope u Turskoj kod Ankare 17. i 18. jula - kaže selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – Imali smo, na kraćim pripremama u Kraljevu, nekoliko veoma jakih treninga, prešli smo preko 500 kilometra u tri dana, a konačan spisak za Tursku saopštiću posle trke u Apatinu, jer mnogo zavisi i od stanja u kasi BSS... Na spisku su Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, Milanko Petrović iz kraljevačkog Metalca, Jovan Rajković iz niškog Železničara MBN i Jovan Zekavica iz Partizana.

Srpskih biciklista za vikend biće i na inostranom drumu. Na trci Kupa nacija u Luksemburgu "Velika nagrada generala Patona" 10. i 11. jula učestvovavaće omladinska reprezentacija Srbije pod vođstvom selektora Saše Gajičića!

- Voziće Aleksa Veličković i Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije, Marko Danilović iz čačanskog Borca i Filip Pavlović iz Partizana – objasnio je Gajičić - Cilj je da osvojimo neki svetski bod za juniorsku rang listu. Trka je jaka, ali je i dobro da vidimo šta ko može pred Šampionat Evrope. Takođe, planiramo u avgustu pripreme na Bledu, odakle ćemo otići na juniorsko Prvenstvo sveta u Italiju 8. avgusta...

U nedelju 11. jula u Šidu će biti praznik biciklizma. Voziće se trka za Ligu Srbije "Ulicama Save Šumanovića". Bodove će osvajati mlađi kadeti i kadeti, a planirana je i trka za masterse, ali ne za Ligu. Krug je 2,6 km, kadeti će startovati u 11 časova na stazi od 42 km, mlađi kadeti voziće 26 km, a mestersi 39 km. Organizator je klub Šid i BSS. Start je kod Kafea Sinema u Karađorđevoj ulici.

Centar srpskog planinskog biciklizma u nedelju 11. jula biće Crna Trava. Klub Orlovac uz pomoć GTŠ "Milentije Popović" i BSS organizovaće trku za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu "Balkan kup - Memorijal Bobana Bogdanovića". Bodovaće se rezultati svih kategorija. Elita i vozači do 23 godine će startovati na stazi od osam krugova po 4,1 km, mestersi i juniori voziće šest krugova, žene pet, juniorke tri, kadeti tri, poletarci jedan krug, dok će u hobi sport staza biti tri kruga a u hobi fan jedan krug. Kadeti, poletaci i hobisti startovaće od 11 časova, a ostale ketegorije od 13 časova.  Organizatorima su pomogli i firma "Banković", Viadukt Beograd, Crnotravac invest, Balkan...PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, juniori, trka, liga srbije

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed