Čubrić bira za EŠ u Apatinu, Gajičić sa juniorima u Luksemburgu

Beograd, 09. Juli 2010. PR Objave: Obaveštenje -

ÄubriÄ bira za EÅ  u Apatinu, GajiÄiÄ sa juniorima u Luksemburgu

Narednog vikenda u Srbiji će se voziti čak tri trke – dve u drumskom biciklizmu i jedna u planinskom!

Narednog vikenda u Srbiji će se voziti čak tri trke – dve u drumskom biciklizmu i jedna u planinskom!

U subotu 10. jula u Apatinu će se održati, u organizaciji kluba As i BSS trka za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu za seniore, do 23 godine i juniore (start u 11,25, staza 91,3 km), rekreativce u masterse (start je u 11 časova, 77 km) i kadete i mlađe kadete (46 km, start u 11,39 časova). Za ligu će se bodovati rezultati seniora, juniora, kadeta i mlađih kadeta. Start je kod zgrade Opštine Apatin u Ulici srpskih vladara.

- Ova trka biće za vozače do 23 godine test pred Šampionat Evrope u Turskoj kod Ankare 17. i 18. jula - kaže selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – Imali smo, na kraćim pripremama u Kraljevu, nekoliko veoma jakih treninga, prešli smo preko 500 kilometra u tri dana, a konačan spisak za Tursku saopštiću posle trke u Apatinu, jer mnogo zavisi i od stanja u kasi BSS... Na spisku su Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, Milanko Petrović iz kraljevačkog Metalca, Jovan Rajković iz niškog Železničara MBN i Jovan Zekavica iz Partizana.

Srpskih biciklista za vikend biće i na inostranom drumu. Na trci Kupa nacija u Luksemburgu "Velika nagrada generala Patona" 10. i 11. jula učestvovavaće omladinska reprezentacija Srbije pod vođstvom selektora Saše Gajičića!

- Voziće Aleksa Veličković i Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije, Marko Danilović iz čačanskog Borca i Filip Pavlović iz Partizana – objasnio je Gajičić - Cilj je da osvojimo neki svetski bod za juniorsku rang listu. Trka je jaka, ali je i dobro da vidimo šta ko može pred Šampionat Evrope. Takođe, planiramo u avgustu pripreme na Bledu, odakle ćemo otići na juniorsko Prvenstvo sveta u Italiju 8. avgusta...

U nedelju 11. jula u Šidu će biti praznik biciklizma. Voziće se trka za Ligu Srbije "Ulicama Save Šumanovića". Bodove će osvajati mlađi kadeti i kadeti, a planirana je i trka za masterse, ali ne za Ligu. Krug je 2,6 km, kadeti će startovati u 11 časova na stazi od 42 km, mlađi kadeti voziće 26 km, a mestersi 39 km. Organizator je klub Šid i BSS. Start je kod Kafea Sinema u Karađorđevoj ulici.

Centar srpskog planinskog biciklizma u nedelju 11. jula biće Crna Trava. Klub Orlovac uz pomoć GTŠ "Milentije Popović" i BSS organizovaće trku za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu "Balkan kup - Memorijal Bobana Bogdanovića". Bodovaće se rezultati svih kategorija. Elita i vozači do 23 godine će startovati na stazi od osam krugova po 4,1 km, mestersi i juniori voziće šest krugova, žene pet, juniorke tri, kadeti tri, poletarci jedan krug, dok će u hobi sport staza biti tri kruga a u hobi fan jedan krug. Kadeti, poletaci i hobisti startovaće od 11 časova, a ostale ketegorije od 13 časova.  Organizatorima su pomogli i firma "Banković", Viadukt Beograd, Crnotravac invest, Balkan...PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, juniori, trka, liga srbije

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed