26. jun - sportom protiv droge, i dalje!

Novi Sad, 30. Juni 2010. PR Objave: Obaveštenje -

26. jun - sportom protiv droge, i dalje!

Subota 26. jun je bio dan kada su sve organizacije koje se bave problemom narkomanije obeležile Međunarodni dan borbe protiv droge. Ovaj dan je obeležen u celom svetu, a kod nas je takođe bilo važno obratiti pažnju na značaj i svrhu kad je u pitanju ova tema.

Subota 26.jun je bio dan kada su sve organizacije koje se bave problemom narkomanije obeležile Međunarodni dan borbe protiv droge. Ovaj dan je obeležen u celom svetu, a kod nas je takođe bilo važno obratiti pažnju na značaj i svrhu kad je u pitanju ova tema. RASKRŠĆE, prva i najiskusnija organizacija na našim prostorima koja se bavi problemom narkomanije, je svoju podršku u suzbijanju narkomanije potvrdilo kroz učešće u humanitarnoj akciji koja je organizovana od strane Novosadske asocijacije za razvoj i unapređenje društva (NARUD). Prevencija narkomanije kod mladih, kao osnovni cilj ove akcije je bila naglašena kroz promovisanje zdravih stilova života. Baviti se sportom umesto drogiranja – bila je glavna poruka svih učesnika.

Volonteri RASKRŠĆA su na ovom dešavanju delili flajere, učestvovali u sportskim aktivnostima i razgovarali sa zainteresovanim građanima. Bivši zavisnici koji su prošli program RASKRŠĆA su došli da poruče svojim vršnjacima da droga uvek vodi u smrt, da drogu nikad ne probaju, nego da se bave nekom od zanimljivih sportskih aktivnosti  koje su tog dana bile promovisane ( ples, kendo, aikido, judo, sporstka gimnastika, američki fudbal, itd..).

"Drago nam je što možemo da sarađujemo sa vama zbog zajedničkog cilja, jer mi imamo načine kako doći do mladih a vi imate to iskustvo, taj dodir, vi ukazujete na posledice jer ste prošli kroz narkomaniju"- kaže Ljiljana Peša, koordinator ovog projekta. "Najvažnije je da se na taj način zajedno borimo! Mislim da bi bilo jako dobro da se ovakve manifestacije češće održavaju a ne samo kad postoji povod kao što je 26.jun Dan borbe protiv droge."

Prisutni sportisti su takođe podržali predstavnike RASKRŠĆA, a zajednički zaključak je bio "Mladima je u ovom gradu lakše da dođu do droge nego do sporta."

Iako je ovaj podatak zabrinjavajući, RASKRŠĆE je pokazalo da neće odustati od entuzijazma i želje da se zajedno sa ostalim organizacijama bori za prevenciju narkomanije i spašavanja mladih života u ovom problemu.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje za pomoć zavisnicima Raskršće Novi Sad
Adresa: Braće Ribnikara 59
Grad: Novi Sad 21000
Tel: 021-540-578
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Vranić
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tribina "Savremene informatičke tehnologije i novi oblici zavisnosti"

U Galeriji Trag u Sremčici u petak, 26. novembra 2010. u 19 časova održaće se tribina "NOVI ŽIVOT... Više...

26. jun za bar 26 miliona

U subotu, 26.juna se zvanično obeležava Međunarodni dan borbe protiv droge. Upozoravanje javnosti... Više...

26. jun za bar 26 miliona

U subotu, 26.juna se zvanično obeležava Međunarodni dan borbe protiv droge. Upozoravanje javnosti... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed