Svečano otvorena 50. jubilarna trka Kroz Srbiju

Beograd, 14. Juni 2010. PR Objave: Saopštenje -

SveÄano otvorena 50. jubilarna trka Kroz Srbiju

Jubilarna 50. trka "Kroz Srbiju" svečano je ovorena na Trgu republike u Beogradu. Vrpcu su presekli Goran Kreclović pomoćnik Snežane Samradžić Marković ministra za omladinu i sport Srbije inače i predsednika Organizacionog komiteta trke, Aco Kovačević sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Ljuba Živanović predsednik organizacije trke i Aleksandar Milenković sportski direktor trke.

Jubilarna 50. trka "Kroz Srbiju" svečano je ovorena na Trgu republike u Beogradu. Vrpcu su presekli Goran Kreclović pomoćnik Snežane Samradžić Marković ministra za omladinu i sport Srbije inače i predsednika Organizacionog komiteta trke, Aco Kovačević sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Ljuba Živanović predsednik organizacije trke i Aleksandar Milenković sportski direktor trke.

Učesnike i goste pozdravio je Aco Kovačević poželevši da se ugodno osećaju na startu u Beogradu a trku je proglasio otvorenom Goran Kreclović. U prigodnom kulturno umetničkom programu učestvovao je KUD Sveti Sava, a na startu su bile postrojene selekcije Srbije (nacionalni tim, Festina i profi tim Partizan Srbija), Italije (CDC kavalijere, u čijim je redovima prošlogodišnji pobednik Davide Torosantuči), Nemačke (LKT Banderburg), Holandije (Midi center), Francuska (Amikal velo klub), Grčke (Iraklion), Rusije (Itera Kaćuša), Belgije (Fidea), Slovačke (nacionalni tim), Bugarske (Hemus Trojan), Turske (nacionalni tim), Rumunije (Dinamo Bukurešt), Hrvatske (Loborika), Slovenije (Perutnina Ptuj), Mađarske (nacionalni tim), Austrije (Arbo), BiH (nacinalni tim) i Kazahstana (nacionalni tim).

Ukupno će startovati 20 ekipa sa 120 vozača na stazi od 1.073 kilometra u šest etapa. Prva etapa je u ponedeljak 14. juna: Beograd (Mladenovac) – Zaječar (190,5 km), druga, 15. jun: Zaječar (Gamzigradska banja) – Vranjska banja (173 km), treća, 16. jun: Vranjska banja – Vrnjačka banja (233 km), četvrta, 17. jun: Vrnjačka banja – Zlatibor (148 km), peta, 18. jun: Zlatibor – Pale (173, 5 km) i šesta, 19. jun: Pale - Ruma (155 km).

Organizatorima su pomogli Ministarstvo za sport i omladinu i Ministarstvo za ekonomiju i trka se vozi pod sloganom "Turizam i bicklizam zajedno" pa je posvećena banjama Srbije – Gamzigradskoj banji, Vranjskoj banji, Vrnjačkoj banji i Zlatiboru. Veliku podršku imali su organizatri i od pogranične policije Srbije i BiH, Carine Srbije i Carine BiH i MUP Republike Srpske. Sponzori su Sosijete ženeral banka (plava majica), Pošta Srbije (zelena majica), kompanija BPM - Festina (zvanični merilac vremena), Prolom voda (zvanično piće trke), firma Boksit AD Milići, kompanija Inform – zastupniku "Garmina" za Srbiju dok je medijski sponzor RTS. Po tradiciji, u organizaciju uključeni su i gradovi etapna mesta, bore se i za veliki pehar trke "Krozu Srbiju" za najboljeg domaćina etape, a poslednje tri godine ga je osvajalo Vranje.

U reprezentaciji Srbije startovaće Nebojša Jovanović (Sparta Prag), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Dragan Spasić i Jovan Rajković (Železničar MBN), Predrag Prokić (Radnički Kragujevac), i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). Selektor je Radiša Čubrić.

U timu Festina voziće Aleksandar Milivojević, Vladimir Vulićević i Milanko Petrović (Metalac, Kraljevo), Aleksandar Dukić i Dejan Marić (Železničar MBN) i Goran Šmelcerović (Radnički Kragujevac). Ekipu će voditi Miroljub Krstić.

Sportski direktor Partizana Dušan Banović odlučio se za sastav: Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Evgenij Sobal (Belorusija) i Jovan Zekavica. Rezerve su Svetislav Blagojević i Nikola Stefanović..

Na trci "Kroz Srbiju" od vozača iz Srbije pobeđivali su Radoš Čubrić (1965. i 1970.), Momčilo Lajzer (1976.), Dragić Borovićanin (1982.), Mikoš Rnjaković (1985, 1990, 1991, 1996.), Rajko Čubrić (1988. i 1989.), Zoran Ilić (1992.), Saša Gajičić (1997. i 2001.) i Aleksandar Nikačević (2000. i 2002.).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed