Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama

Zrenjanin, 14. Juni 2010. PR Objave: Poziv -

Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama

Pozivamo vas da prisustvujete Okruglom stolu "Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama" koji organizuje Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i gradom Zrenjaninom kao domaćinom u utorak 15. juna 2010. u 11 časova.

Pozivamo vas da prisustvujete Okruglom stolu "Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama" koji organizuje Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i gradom Zrenjaninom kao domaćinom u utorak 15. juna 2010. u 11 časova. Cilj Okruglog stola: Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama je upoznavanje učesnika sa pozitivnim iskustvima gradova/opština u Srbiji, uključujući i Zrenjanin.

Moderator Okruglog stola biće mr Bojan Kovačić, zamenik direktora u Agenciji za energetsku efikasnost Republike Srbije, a prisutnima će se obratiti i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radoslav Striković, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Jovanka Arsić - Karisić, ispred Centralno - evropskog foruma za razvoj CEDEF. Firme: Philips Electronic, IBC – Intelligent Building Control, Viessmann i JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin aktivno učestvuju u realizaciji Okruglog stola.

"Stav Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije jeste da je jedan od osnovnih preduslova za poboljšanje energetske efikasnosti u Srbiji uvođenje energetskog menadžmenta - gazdovanja energijom u opštinama i gradovima u Srbiji. To bi kao rezultat imalo, ne samo uštedu troškova, već i poboljšanje stanja životne sredine u njima. Okrugli sto u Zrenjaninu biće prilika za odgovorne ljude iz naših opština i gradova da se upoznaju sa praktičnim efektima projekata energetske efikasnosti, načinima njihovog finansiranja, kao i iskustvima lokalnih samouprava drugih evropskih zemalja u ovoj oblasti" istakao je mr Bojan Kovačić, zamenik direktora u Agenciji za energetsku efikasnost Republike Srbije.

Predstavnici Agencije za energetsku efikasnost, međunarodnih organizacija i fondova KFW i GTZ, finansijskih institucija i investicionih fondova, strateških investitora i lokalne samouprave, raspravljaće o fundamentalnim problemima finansiranja programa energetske efikasnosti sa ciljem podsticanja razvoja energetski održivih zajednica.

Organizacioni odbor Okruglog stola čine: mr Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost, Imre Fazekas, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Jovanka Arsić Karisić, CENTRAL EUROPEAN DEVELOPMENT FORUM – CEDEF.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju

H-Bridges tim je na nedavno završenom takmičenju IFEC 2020. osvojio drugo mesto, odnosno nagradu... Više...

H - Bridges tim studenata Elektrotehničkog fakulteta

H-Bridges je tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji tokom 12... Više...

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed