Okrugli sto Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama

Zrenjanin, 08. Juni 2010. PR Objave: Najava -

Okrugli sto Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama

Pozivamo vas da prisustvujete Okruglom stolu "Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama" koji organizuje Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i gradom Zrenjaninom kao domaćinom.

Pozivamo vas da prisustvujete Okruglom stolu "Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama" koji organizuje Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i gradom Zrenjaninom kao domaćinom. Cilj Okruglog stola: Finansiranje projekata energetske efikasnosti u gradovima i opštinama je upoznavanje učesnika sa pozitivnim iskustvima gradova/opština u Srbiji, uključujući i Zrenjanin.

Moderator Okruglog stola biće mr Bojan Kovačić, zamenik direktora u Agenciji za energetsku efikasnost Republike Srbije, a prisutnima će se obratiti i dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, Radoslav Striković, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Jovanka Arsić - Karišić, ispred Centralno - evropskog foruma za razvoj CEDEF.

Predstavnici Agencije za energetsku efikasnost, međunarodnih organizacija i fondova KFW i GTZ, finansijskih institucija i investicionih fondova, strateških investitora i lokalne samouprave, raspravljaće o fundamentalnim problemima finansiranja programa energetske efikasnosti sa ciljem podsticanja razvoja energetski održivih zajednica.

Na Okruglom stolu zainteresovana javnost će dobiti odgovore na pitanja: koji mehanizmi, znanja, institucije i procesi imaju ključnu ulogu u finansiranju projekata iz oblasti energetske efikasnosti. Nevena Stefanović, savetnik za energetsku efikasnost u komunalnoj energetici ispred Agencije za energetsku efikasnost govoriće o trenutnoj situaciji u Srbiji po pitanju Finansiranja projekata energetske efikasnosti. Veliko interesovanje vlada za informacijama o Finansiranju projekata energetske efikasnosti iz kreditne linije KfW preko projekta kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi o kome će govoriti Miloš Stevanović, ispred KfW-a, kao i o Projektu kreditne podrške opštinskoj infrastrukturi o kome će govoriti Milorad Filipović. O višedimenzionalnoj koristi Investicija u opštinama iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije govoriće i dr Siegfrid Brenke, rukovodilac GTZ projekta Jacanje lokalne samouprave, dok će o primeni ugovaranja učinka za finansiranje projekata energetske efikasnosti u Srbiji govoriti mr Maja Matejić, zamenik rukovodioca GTZ projekta Jačanje lokalne samouprave. Na skupu će se prisutnima obratiti i predstavnik Slovenačke ambasade.

Organizacioni odbor Okruglog stola čine: mr Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost, Imre Fazekas, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Jovanka Arsić Karišić, CENTRAL EUROPEAN DEVELOPMENT FORUM – CEDEF.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju

H-Bridges tim je na nedavno završenom takmičenju IFEC 2020. osvojio drugo mesto, odnosno nagradu... Više...

H - Bridges tim studenata Elektrotehničkog fakulteta

H-Bridges je tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji tokom 12... Više...

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed