Srpski strelci puškom pobedili u Evropskoj ligi mladih u grupi u Vroclavu

Beograd, 01. Juni 2010. PR Objave: Saopštenje -

Srpski strelci puškom pobedili u Evropskoj ligi mladih u grupi u Vroclavu

Reprezentacija Srbije pobedila je na kvalifikacionom turniru regiona Istok za Evropsku ligu mladih u Vroclavu u Poljskoj u disicplini vazdušna puška i plasirala se za finale ovog takmičenja početkom iduće godine u Bolonji!

Reprezentacija Srbije pobedila je na kvalifikacionom turniru regiona Istok za Evropsku ligu mladih u Vroclavu u Poljskoj u disicplini vazdušna puška i plasirala se za finale ovog takmičenja početkom iduće godine u Bolonji!

Katarina Biserčić (Niš), Borislav Mazinjanin (Policajac) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad) zabeležili su sve tri pobede u grupi. Sa13:11 savladali su Ukrajinu, sa 18:6 Hrvatsku i sa 15:9 Rusiju i osvojili prvo mesto. Druga je Hrvatska koja se tako izbrila za finale u Bolonji.

U gađanju vazdušnim pištoljem, Srbija je treća iza Ukrajine i Rusije, koje su se plasirale u finale, sa jednom pobedom. Gađale su Ana Simić (Bor 030), Olgica Zarić (Kikinda) i Emilija Živković (Jagodina). Srbija je u prvom kolu pobedila Hrvatsku sa 14:10, u drugom je izgubila do Ukrajine sa 16:8 a u trećem od Rusije sa istim rezultatom.

Reprezentaciju je vodio Siniša Veljković a u stručnom timu bili su Ivan Manojlović i Dušan Hartner.

Takođe u Vroclavu, održan je i kvalifikacioni turnir regiona Sever. Plasirale su se pištoljem selekcije Švedske i Poljske, a puškom Poljske i Švedske. U grupi su puškom  gađale selekcije Poljske, Švedske, Norveške, Finske i Litvanije a pištoljem nije bilo Finske.

U kvalifikacijama grupe Zapad u Tati u Mađarskoj, prva dva mesta i plasman na završni turnir obezbedile su puškom Italija i Švajcarska a pištoljem Italija i Mađarska.

Prošle godine u finalu u Helsingoru u Danskoj, selekcija Srbije puškom, u kojoj su bili Katarina Biserčić, Dragana Todorović i Boris Mazinjanin osvojilla je zlatnu medalju.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. Gađa se 40 dijabola. Pre meča određuju se redosled strelca – prvi iz jedne ekipe gađa sa prvim iz druge i tako redom. Posle svakih deset dijabola proglašava se rezultat. Za pobedu u setu strelac dobija dva poena, nerešeno donosi poen. Na kraju, ukupan zbir bodova po serijama određuje ekipnog pobednika, maksimalno može da bude 24:0.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sportsko klađenje u službi sporta

Kako znamo ko je najbolji, najjači, ko je pobednik? Ovo su pitanja koja se postavljaju pred svako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed