Juniori Srbije šampioni sveta

Beograd, 27. Maj 2010. PR Objave: Objava -

Juniori Srbije Å¡ampioni sveta

Juniorska muška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu na 15. Prvenstvu sveta u Rijeci sa 3.607 čunjeva. Tako su obe muške svetske titule, seniorska i juniorska trenutno u Srbiji, jer su prošle godine u Detenhajmu najcenjeniju titulu svetskog kuglanja osvojili srpski seniori!

Juniorska muška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu na 15. Prvenstvu sveta u Rijeci sa 3.607 čunjeva. Tako su obe muške svetske titule, seniorska i juniorska trenutno u Srbiji, jer su prošle godine u Detenhajmu najcenjeniju titulu svetskog kuglanja osvojili srpski seniori!

- Ovo je veliki uspeh – rekao je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, koji je sa predsednikom FIK NBC Zigfridom Švajkardom uručivao medalje- Imali smo prosek od preko 600 čunjeva i naš rezultat je drugi u istoriji svetskog kuglanja posle rekorda Nemačke iz Bolcana od 3.709 čunjeva.Čestitam igračima, izdržali su sve, borili su se za svaki čunj. Selektor Vojko Pavlović je sjajno izbarao, ukomponovao je ekipu, posebno raduje čenjenica da je kadet Robert Ernješi sa 627  najbolji među šampionima!

Selektor Vojko Pavlović, je primao čestike sa svih strana:
- Ni jednog trenutka nisam sumnjao u mogućnosti ove ekipe. Tražio sam samo da odigraju koliko u ovom trenutku mogu, da ne gledaju u rezultat protivnika i da se ne opterećuju. Svi zaslužuju pohvale, Milinković je kao najiskusniji izdržao pritisak poslednjeg igrača, jer iako smo imali lepu zalihu, morao je da bude oprezan...

Za pojednačno finale u subotu 29. maja plasirala su se čak petorica srpskih igrača: Robert Ernješi je sa 627 čunjeva treći, Vilmoš Zavarko sa 619 četvrti, na 13. mestu je Slobodan Simonović sa 600, na 15. mestu je Dalibor Popov sa istim rezultatom dok je 21. Miloš Simijonović sa 590 čunjeva! Prve dve pozicije drže Jasenski (Slovačka) sa 640 i Nemac Sic sa 629 "drva".

Svi su bili iznenađeni taktičkom postavkom selekora Vojka Pavlovića, Slovenac Pihler ga je pitao zašto nije stavio Zavarka na prvu poziciju jer su skoro sve reprezentacije na prvoj "tabli" stavile adute. Pavlović je posle sjajne igre Ernješija, odgovorio kolegi iz Slovenije:
- Kao što vidiš, imamo mi još Zavarka...

Rezultati, Šampionat sveta, omladinci - ekipno: 1. Srbija 3.607 čunjeva (Robert Ernješi 627, Miloš Simijonović 590, Vilmoš Zavrko 619, Slobodan Simonović 600, Dalibor Popov 600, Aleksandar Milinković 571 čunj, rezerve Norbert Mesaroš i Radovan Vlajkov), 2. Nemačka 3.576, 3. Slovačka 3.555, 4. Hrvatska 3.463, 5. Slovenije 3.453, 6. Austrija 3.442, 7. Češka 3.417 itd. Ukupno 17 ekipa.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed