Srpski kuglaši osvojili četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci

Beograd, 25. Maj 2010. PR Objave: Objava -

Srpski kuglaÅ¡i osvojili Äetiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci

Srpski kuglaši osvojili četiri medalje na Svetskom kupu u Rijeci: zlato Robert Ernješi, srebra Milana Pavlic, Marko Antić i par Hermina Lukač –Marko Antić, Srbija najbolja nacija kod kadeta i druga kod pionira!

Najmlađi srpski kuglaši i kuglašice osvojili su u Rijeci, na drugom pionirskom i sedmom kadetskom pojednačnom Svetskom kupu četiri medalje: zlato i tri srebra. Zlatom se okitio Robert Ernješi (kadeti – pojedinačno), srebrom Marko Antić (pioniri - pojedinačano) i Milana Pavlci (kadetkinje – pojedinačno) kao i pionirski par Hermina Lukač i Marko Antić!

Reprezentivac Sente Robert Ernješi osvojio je zlatnu medalju srušivši na stazama kuglane Zamet 641 čunj što je ujedno i najbolji rezultat trodnevnog takmičenja.

U konkurenciji pionira reprezentativac Slovena iz Rume Marko Antić okitio se srebrnom medaljom sa 553 čunja (po setovima 134, 138, 146 i 135)! Zlato je pripalo Mašaru Branćeku sa 562 čunja!

U prepodnevnom programu srebrnu pojedinačnu kadetsku medalju osvojila je Milana Pavlic sa 559 čunjeva.

U bodovanju nacija, Srbija je prva kod kadeta sa 2.311 čunjva, ispred Češke sa 2.295 i Slovačke sa 2.275 čunjeva. U konkurenciji pionira, Srbija je druga nacija sa 2.171 čunjem. Na prvom mestu, dva čunja više imali su Mađari, treća je Slovenija sa 2.165 čunjeva.

Ernješi je počeo je sjajno - 160 čunjeva u prvom setu, potom je imao izvanredna 173 čunja, a završio je sa 152 i 156 čunjeva što mu je i donelo zlatnu medalju. Pretekao je Slovaka Erika Kuna za – jedan čunj!

- Igrao sam dobro, trud i odricanja na teškim treninzima u poslednja tri meseca su se isplatili – pričao je oznojeni Robret Ernješi, koji je izgledao kao da je izašao iz bazena, a ne sa staza - Očekivao sam medalju, a presrećan sam što je stigla – zlatna.

Slovak Kuna je bio opasan rival, u trećem setu imao je 121 čunj u "pune", sa mnogo devetki i osmica:

- Bio je na stazi do moje, pratio sam njegov rezultat, ali me nije opterećivao niti plašio, već naprotiv, dao mi je motiv da se još više potrudim – dodao je Ernješi.- Bio sam blizu i ličnog rekorda od 655 čunjeva. Drago mi je i što sam prebacio granicu od 600 čunjeva, bio sam poslednjih meseci u krizi i sada mi je laknulo...

Marko Antić, koji je počeo kod trenera Slavka Perenčević u Rumi,  je posle meča priznao.

- Došao sam da osvojim medalju, za to sam se spremao. Umesto jedne imam dve, obe srebrne, u igri parova sa Herminom Lukač i pojedinačno. Možda sama mogao i do zlata u pojedinačnom finalu. U poslednjem setu imao sam dva "probijanja" u čišćenju i to je odlučilo prvaka... U trećem setu sam i četiri puta promašio i kada se sve sabere – bio sam veoma blizu tituli...

Reprezentativka Srbije Milana Pavlic, osvojila je srebrnu pojedinačnu medalju. U dvorani Zamet, Milana Pavlic je oborila 559 čunjeva i za devet čunjeva izmakla joj je zlatna medalja!

- Srećna sam zbog ovog trofeja, ali iskreno, moglo je i malo bolje – rekla je Milana Pavlic. – U tri "bacanja" rezultat je stalno rastao, u kvalifikacijama sam imala 538 čunjeva, u parovima, gde sam sa Robertom Ernješijem osvojila peto mesto, 541 čunj i sada 559 čunjeva. Kritični trenutak bio je u trećem setu kada sam promašila "seljaka" u 28. hicu i nisam imala prelaz u pune. Dobro sam počela sa 153, posle sam odigrala ujednačeno 135, 134 i 136 ali je, ipak, malo nedostjalo do zlatne medalje...

Naša pionirka Hermina Lukač, koja je sa Markom Antićem osvojila srebro u paru, izgorela je u prevelikoj želji. Dobro je počela, sa 140 čunjeva, da bi potom usledila kriza (113) i završila je sa dva prosečna seta 125 i 122, ukupno okruglo 500 čunjeva za šesto mesto:

- Kada je najviše trebalo imala sam najmanji rezultat u tri dana Svetskog kupa - razočarana je Hermina Lukač. – U parovima sam imala 544 čunja i da sam ponovila imala bih sigurno medalju. I u kvalifikacijama sam imala više, 519 čunjeva...

Medalje je uručivao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federaciej FIK NBC Uroš Dragojlović. Srpskim  kuglašicama i kuglašima je, uz dva selektora Ljubomira Štetina (pioniri i pionrike) i Ljubisava Perišića (kadeti i kadetkinje), asistirao i selektor juniora Vojko Pavlović.

Na prvom Svetskom kupu u Zadru 2008. pionirka Milana Pavlic osvojila je pojednačno zlato i zlato u paru sa Ivanom Anđelkovićem, a Ivan Anđelković je osvojio pojedinačnu bronzu

U utorak 25. maja počinje juniorski Šampionat sveta. Prvo će na staze juniorke u ekipnom delu. Selektor Julijana Vukadinović odredila je ovaj sastav: Daliborka Nenadov, Marijana Čisar, Livia Santo, Jelena Petrović, Marija Gajin, Isidora Šibul, rezerve su Biljana Vujackov i Gordana Golušin.

Rezultati, dugi Svetski kup za pionirke, pojedinačno finale: 1. Valentina Pavlaković (Hrvatska) 547, 2. Patricija Bizjak (Slovenija) 538, 3.Elsina Kabockova (Češka) 519...6. Hermina Lukač (Srbija) 500 čunjeva itd.

Pojedinačno finale, pioniri: 1. Janoš Branćek (Mađarska) 562, 2. Marko Antić (Srbija) 553, 3. Leon Pasicek (Češka) 542 čunja.

Sedmi pojedinačni Svetski kup za kadetkinje, pojedinačno finale: 1. Marta Dužinska (Poljska) 568, 2. Milana Pavlic (Srbija) 559, Nika Cvitković (Hrvatska) 554 čunja itd.

Pojedinačno finale, kadeti: 1. Robert Ernješi (Srbija) 641 čunj, 2. Erik Kuna (Slovačka) 640, 3. Martin Ratmajer (Austrija) 608 čunjeva.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

kuglasi, svetski kup, medalje, pioniri

POVEZANI SADRŽAJI

Novi uspeh srpskog Dragon Boat tima "Danube Riders"

Srpski Dragon Boat tim "Danube Riders" ostvario je istorijski uspeh osvajanjem tri medalje na upravo... Više...

Nemanja Mirosavljev šesti MK puškom trostav u finalu Svetskog kupa u Minhenu

Srpski reprezentavac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev zauzeo je šesto mesto u gađanju MK puškom... Više...

Lidija Mihajlović osvojila srebro u finalu Svetskog kupa u Minhenu

Srpska reprezentativka u streljaštvu Lidija Mihajlović, osvojila je srebro u finalu Svetskog kupa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed