Gabor Kasa četvrti u generalnom plasmanu na trci Oko Loare

Beograd, 18. Maj 2010. PR Objave: Saopštenje -

Gabor Kasa Äetvrti u generalnom plasmanu na trci Oko Loare

Srpski biciklista Gabor Kasa (21) član subotičkog Spartaka, zabeležio je lep uspeh osvajanjem četvrtog mesta na etapnoj trci "Oko Loare" u Francuskoj u generalnom plasmanu, uz jedno pobedničko postolje u drugoj etapi, kada je osvojio treće mesto!

Srpski biciklista Gabor Kasa (21) član subotičkog Spartaka, zabeležio je lep uspeh osvajanjem četvrtog mesta na etapnoj trci "Oko Loare" u Francuskoj u generalnom plasmanu, uz jedno pobedničko postolje u drugoj etapi, kada je osvojio treće mesto!

- Trka nije bila za UCI bodove, već u nacionalnoj kategoriji, ali uz veoma dobru konkurenciju jer je startovalo blizu 80 bicklista iz Francuske, Slovačke i Nemačke. Ipak sam veoma zadovoljan rezultatom – rekao je Gabor Kasa koji, kao stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) već nekoliko meseci boravi u trening centru UCI u Eglu kraj Lozane i vozi u timu centra na trkama. - Nadam se da će i u nastavku sezone biti dobrih vesti, jer sam spojio dva lepa plasmana u dve trke – pobedio sam na "Oko Berna" prolazne ciljeve, a u Francuskoj sam zauzeo četvrto mesto!

Trka "Oko Loare" je trajala tri dana, ali su se trećeg dana vozile dve poluetape drumska trka i hronometar. Na hronometru slavio je Francuz Lamiro koji je stazu od 7,8 km prešao za 9:29,29 minuta. Kasin suvozač u ekipi centra UCI Danijel Teklehaimanot iz Eritreje stigao je drugi (9:31,02), dok je Kasa završio hronometar na visokom sedmom mestu (9:45,64) što mu je pomoglo da zauzme četvrtu poziciju u generalom poretku.

U prvoj poluetapi trećeg dana, drumskoj trci na 91 km, slavio je u sprintu Letonac Eisaks u vremenu 1:57,13 časova, Kasa je stigao u velikoj grupi u vremenu pobednika na 22. mestu.

Na pobedničkom postolju Kasa se našao u drugoj etapi. Stigao je treći sa 52 sekunde zaostatka u odnosu na pobednika Francuza Lamiroa koji je stazu od 150 km prešao za 3:51,45 časova. U prvoj etaopi na na 158 km slavio je Francuz Bar u vremenu 3:41,38, Kasa je završio na 36. mestu sa dva minuta zaostatka.

U generalnom plasmanu, pobedio je Francuz Fabijen Paskije sa 9:41,56 časova, ispred zemljaka Fransoa Lamiroa koji je imao četiri seunde slabije vreme i dva vozača ekipe centra UCI – Teklehaimanota koji je imao 1,08 minuta zaostatka i Gabora Kase sa 1,17 minuta slabijim vremenom.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Spartak
Adresa: Lenjinov park 12
Grad: Subotica 24000
Tel: +381 (0) 24 571 235

Više...

Ključne reči

biciklizam, trka, spartak, bss, oko loare

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed