Jubilarna 50. trka Kroz Srbiju 2010: dugačka, teška i sa dobrom konkurencijom

Beograd, 06. Maj 2010. PR Objave: Saopštenje -

Jubilarna 50. trka Kroz Srbiju 2010: dugaÄka, teÅ¡ka i sa dobrom konkurencijom

Jubilanra 50. trka "Kroz Srbiju" u kategoriji 2.2 za svetske bodove, održaće se ove godine od 14. do 19. juna, imaće stazu podeljenu u šest etapa i ukupno 1.073 kilometra što je osma najduža trka u istoriji (najduža je bila trka 1998. 1.365 km), biće teška sa pet brdskih ciljeva od toga dva prve kategorije u petoj etapi Zlatibor – Pale (Sljemeč 1.300 metra i Ravna Romanija 1.200 metara) i očekuje se izuzetna konkurencija.

Jubilanra 50. trka "Kroz Srbiju" u kategoriji 2.2 za svetske bodove, održaće se ove godine od 14. do 19. juna, imaće stazu podeljenu u šest etapa i ukupno 1.073 kilometra što je osma najduža trka u istoriji (najduža je bila trka 1998. 1.365 km), biće teška sa pet brdskih ciljeva od toga dva prve kategorije  u petoj etapi Zlatibor – Pale (Sljemeč 1.300 metra i Ravna Romanija 1.200 metara) i očekuje se izuzetna konkurencija. Najavljen je dolazak Estonca Jana Kirsipua, četvrostrukog pobednika etapa na "Tur de Fransu", Nemca Roberta Bartka olimpijskog i svetskog šampiona na pisti i Italijana Alberta Elija koji je 11 dana nosio žutu majicu na "Turu". Među učesnicima su i Bugarin Pavel Šumanov pobednik trke "Oko Bugarske", Hrvat Radoslava Rogina trostruki pobednik trke "Putevima kralja Nikole" i četiri srpske zvezde - Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović i Žolt Der...

- Predsednik Organizacionog odbora je ministar za omladinu i sport Srbije Snežana Samardžić Marković, a u odboru su još dva minstra - unutrašnjih poslova Ivca Dačić i za ekonomiju Mlađan Dinkić, što svedoči o velikom ugledu ove manifestacije - istakao je na konferenciji za medije u Palti federacije zamenik ministra omladine i sporta Srbije Goran Kreclović. – Nadamo se i da će srpski biciklisti na ovoj trci uspeti da osvoje svetske bodove i tako naprave korak bliže Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Direktor organizacije trke Ljubomir Živanović se zahvalio minstarstvima za sport i omladinu i za ekonomiju na podršci, istakavši da se sedmu godinu uzastopno trka vozi pod sloganom "Turizam i bicklizam zajedno" i da je ove godine posvećena banjama Srbije – Gamzigradskoj banji, Vranjskoj banji, Vrnjačkoj banji i Zlatiboru a veliku pomoć u organizaciji pružile su i pogranične policije Srbije i BiH, Carina Srbije i Carina BiH i MUP Republike Srpske.

- Sa nama je i Turistička organizacija Srbije i želimo da i ove godine pošaljemo u svet lepu sliku o Srbiji - rekao je u pozdravnoj reči Ljubomir Živanović, zahvalivši se i sponzorima - Sosijete ženeral banci (plava majica), Pošti Srbije (zelena majica), kompaniji BPM - Festina (zvanični merilac vremena), Prolom vodi (zvanično piće trke), firmi Boksit AD Milići, kompaniji Inform – zastupniku "Garmina" za Srbiju i medijskom sponzoru RTS. – Po tradiciji, sa nama su u organizaciju uključeni i gradovi etapna mesta, bore se i za veliki pehar trke "Kroz Srbiju" za najboljeg organizatora a poslednje tri godine ga je osvajalo Vranje.

Trka će biti veoma interesantna i neizvesna, direktor i nekadašnji olimpijac Aleksandar Milenković, smatra da, bez obzira na jaku konkurenciju, srpski vozači imaju izgleda da nadmaše prošlogodišnje drugo mesto Žolta Dera u generalnom plasmanu.

- Mislim da Ivan Stević i Nebojša Jovanović uz pomoć suvozača iz dve selekcije koliko će ih biti iz Srbije na trci, mogu da se umešaju u borbu za pobedu u etapi ali i mesto na podijumu na kraju trke u Rumi – uveren je Milenković. - Trka je tako koncipirana da će biti prilika i za sprintere i za brdske vozače. Imamo 18 prolaznih i pet brdskih ciljeva.  Nagradni fond je oko 18.000 evra i to je dodatni motiv da učesnici daju sve od sebe.

Pale su drugi put domaćini etape, a zamenik načelnika ove opštine Nenad Vuković je obećao da će se ozbiljno uključiti u borbu za pehar za najboljeg organizatora.

Direktor organizacije Ljubomir Živanović uručio je Žilu Verseju, jednom od direktore Sosijete ženeral banke zelenu majicu koju će sponzorisati ova ugledna bankarska kuća, a Ivana Popović predstavik Sosijete ženeral banke je naglasila:

- Već četiri godine smo uključeni u organizaciju trke "Kroz Srbiju" koja ima dugu tradiciju i posebno nam je drago što ćemo biti sa biciklistima i za jubilej. Sport učvrščćuje veze među ljudima i nadamo se da će učesnici poneti lepu sliku o Srbiji...

Trka startuje 14. juna prvom etapom od Beograda (Mladenovca) do Zaječara, druga etapa je 15. juna Zaječar (Knjaževac) – Vranje (Vranjska banja), treća etapa je 16. juna Vranjska banja – Vrnjačka banja, četvrta etapa je 17. juna Vrnjačka banja – Zlatibor, peta etapa je 18. juna Zlatibor – Pale i šesta etapa je 19. juna Pale (Milići) – Ruma.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed