Javna panel diskusija Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika

Beograd, 29. April 2010. PR Objave: Najava -

Javna panel diskusija Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika

Na inicijativu poljoprivrednika Zapadne Bačke u Kuli se organizuje Javna panel diskusija UDRUŽIVANJE I FINANSIRANJE POLJOPRIVREDNIKA.

Na inicijativu više od 60 krupnih poljoprivrednih proizvođaca na području sa preko 650.000 ha obradivog zemljišta iz Sivca, Apatina, Sombora, Kule, Crvenke, Kljajićeva, Svilojeva, Sonte, Odžaka u Kuli se 12. maja organizuje Javna panel diskusija: "Potencijali agrobiznisa i ruralne ekonomije" - Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika. Cilj skupa je da se putem javne diskusije otvore, pokrenu i nađu rešenja za pitanja koja su od strateškog značaja za ruralni i poljoprivredni napredak regiona i Srbije.

Panel diskusiju će otvoriti pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za sektor agrarne operative i finansijskog upravljanja mr Milan Stegić, zatim će govoriti uvaženi stručnjaci prof. dr Miladin Sevarlić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i dr.sc. Snježana Tolić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka. Posebno interesovanje vlada za informacijama o finansiranju i o tome će govoriti predstavnik ProCredit banke, vodeće banke u podršci razvoju domaće poljoprivrede. O trenutnom stanju, potencijalima i mogućnostima za finansiranje i udruživanje poljoprivrednika u ovom okrugu govoriće Goran Pejović, MZ Sivac, kao odabrani predstavnik krupnih poljoprivrednih proizvođaca. Na skupu će govoriti i predstavnici Udruženja paora 100P Plus, kao i Poslovnog udruženja uvoznika poljoprivredne mehanizacije. Svoj dolazak su najavili i predstavnici trgovinskog odeljenja ambasade Danske, ekonomski ataše ambasade Francuske, predstavnici privrednih komora iz okruženja, Asocijacija malih i srednjih preduzeća Srbije i mnogi drugi.

"Veliki broj poljoprivrednika koji su već potvrdili svoj dolazak govori da je potreba za ovakvim skupom opravdana. Iz njihove zelje da pronađu najbolji  način za udruživanje i finansiranje proizvodnje i nabavke neophodne opreme i sredstava nastao je i ovaj skup koji će pružiti neophodne odgovore od strane relevantnih predstavnika državnih i finansijskih institucija. Ovo je jedan od koraka u stvaranju ambijenta u kojem će našim poljoprivrednicima biti pružena sva neophodna podrška i smernice za najefikasnije načine udruživanja i finansiranja poljoprivredne proizvodnje", kaže Goran Pejović, sekretar MZ Sivac.

Organizacioni odbor Panela čine: Snežana Gajdobranski, Regionalna privredna komora Sombor, Violeta Jovanović, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj - NALED, Saša Gujanica, ProCredit bank a.d, Jovanka Arsić Karišić, CENTRAL EUROPEAN DEVELOPMENT FORUM – CEDEF, Goran Pejović, MZ Sivac, Goran Đaković, Agrobusiness Consulting, AGROPRESS i Ana B. Bovan, Bovan Consulting.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Projekat AGROBIZNIS - Moja zemlja. Moje znanje. Moja šansa.

Studentska organizacija AIESEC i ove godine organizuje projekat "Agrobiznis" koji se održava u periodu... Više...

Ako imaš ideju, sada imaš priliku da je iskoristiš

"Agrobiznis" je projekat organizacije AIESEC, kancelarije na univerzitetu Singidunum, vođene od... Više...

Održana panel diskusija o prepoznatljivosti regija i promociji turističkih destinacija

Održana panel diskusija u organizaciji Privredne komore Srbije i agencije Blumen group: "Prepoznatljivost... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed