Mikec se plasirao u finale Svetskog kupa

Beograd, 27. April 2010. PR Objave: Objava -

Mikec se plasirao u finale Svetskog kupa

Osvajanjem drugog mesta vazdušnim pištoljem na drugom Svetskom kupu u Pekingu, srpski olimpijac Damir Mikec iz Policajca obezbedio je učešće u finalu Svetskog kupa u oktobru, čiji će domaćin biti naknadno određen!

Osvajanjem drugog mesta vazdušnim pištoljem na drugom Svetskom kupu u Pekingu, srpski olimpijac Damir Mikec iz Policajca obezbedio je učešće u finalu Svetskog kupa u oktobru, čiji će domaćin biti naknadno određen!

Od srpskih strelaca sigurno učešće obezbedila je Jasna Šekarić MK pištoljem osvajanjem prvog mesta na Svetskom kup u Sidneju, kao i Lidija Mihajlović koja je lane u finalu Svetskog kupa u kineskom gradu Vuksi osvojila zlato i kristalni globus MK puškom 3 puta 20 metaka.

Damir Mikec je na listi finalista Svetskog kupa za vazdušni pištolj Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) objavljenoj 24. aprila trenutno treći posle dva Svetska kupa sa 16 bodova. Dobio je 10 bodova za drugo mesto i šest bodova za rezultat. Bodovi za plasman određuju se po principu: 15 za prvo, 10 za drugo, osam za treće, 5, 4, 3, 2, 1 bod za plasman od četvrtog do osmog mesta. Za rezultat se raspoređuje takođe 15 poena: za rezultat ravan ili bolji od svetskog rekorda dobija se 15 poena, ako je strelac postigao krug manje dobija 14, dva kruga manje 13 itd. Mikec je u Pekingu imao devet krugova slabiji rezultat od svetskog rekorda takmičara iz Koreje Jong Oh Jina - 594 kruga i dobio je šest bodova. Njegov učinak od 585 krugova je drugi najbolji ove sezone. Više je samo postigao Rus Isakov u Pekingu - 587, ali ga je Mikec pretekao u finalu.

- Nije mi poznat slučaj da drugoplasirani na nekom od Svetskih kupova ispadne iz finala – kaže trener reprezentacije Goran Maksimović. – Ostala su još dva svetska kupa i samo ako bi na oba, recimo, trećeplasirani takmičar imao rezultat bolji od Mikecovog, mogla bi da se situacija zakomplikuje, ali je ovo malo verovatno...

Mikec je trenutno šesti na listi finalista MK pištoljem sa pet bodova dobijenih za četvrto mesto na Svetskom kupu u Sidneju. Nije dobio bodove za rezultat, jer je imao 556 krugova a to je 25 krugova manje od svetskog rekorda - 581 krug Rusa Melentijeva. I ovde se deli samo15 poena za rezultat, tako da samo strelac sa 15 krugova manje od svetskog rekorda, a to je 566 krugova, dobija 1 bod...

Prošle godine u Vuksiju u finalu Svetskog kupa Mikec je prvi put učestvovao i bio deveti MK pištoljem.

U finalu Sveskog kupa učestvuje osam najboljih strelaca na osnovu bodova osvojenih na jednom od četiri svetska kupa u sezoni, i računa im se samo najbolji bodovni saldo. Takođe, učestvuje automatski branilac titule, a u godini svetskih šampionata i olimpijskih igara i osvajači medalja sa ovih takmičenja. Ukoliko su oni već izborili plasman kroz svetske kupove, njihova mesta zauzimaju naredni najbolje plasirani takmičari, tako da u finalu Svetskog kupa za kristalni globus ISSF može da učestvuje maksimalno12 takmičara ili takmičarki u svakoj discplini.

Goran Maksimović je u razgovoru sa visokim zvaničnicima Međunarodne federacije streljačkih sportova u Pekingu, saznao da još uvek nisu određeni domaćini svetskih kupova 2011. na kojima će se vaditi po dve vize za olimpijske igre u Londonu 2012. i da je loša (zbog visokih troškova) najava da može da se dogodi da ni jedan ne bude u Evropi! Ove godine, od četiri svetska kupa tri su  bila van Evrope – Peking, Sidnej, Fort Bening (SAD, od 24. do 30. maja) i samo će se četvrti održati u Beogradu od 26. juna do 4. jula.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sportsko klađenje u službi sporta

Kako znamo ko je najbolji, najjači, ko je pobednik? Ovo su pitanja koja se postavljaju pred svako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed