Der četvrti u Banjaluci, Kozomara najbolji vozač do 23 godine

Beograd, 23. April 2010. PR Objave: Najava -

Der Äetvrti u Banjaluci, Kozomara najbolji vozaÄ do 23 godine

Žolt Der reprezentativac profi ekipe "Partizan Srbija" osvojio je četvrto mesto u kriterijumu ulicama Banjaluke, tradicionalnoj uvertiri trke "Banjaluka - Beograd" koja će se voziti 23. i 24. aprila u dve etape Banjaluka – Brčko (197 km) i Bjeljina – Beograd (132 km).

Žolt Der reprezentativac profi ekipe "Partizan Srbija" osvojio je četvrto mesto u kriterijumu ulicama Banjaluke, tradicionalnoj uvertiri trke "Banjaluka - Beograd" koja će se voziti 23. i 24. aprila u dve etape Banjaluka – Brčko (197 km) i Bjeljina – Beograd (132 km).

Peto mesto osvojio je takođe vozač beogradskih crno - belih Nikola Kozomara koji je ujedno i najbolje plasirani biciklista do 23 godine.

Pobedio je Slovenac Robert Podgornik iz hrvatske profi ekipe Loborika, koji je sakupio 23 boda i stazu od 48 kilometra prešao za 1:04,53 časova.

- Čestitke vozačima, sproveli su sve što smo se dogovorili, bili su veoma aktivni i ispratili su svaki beg, a nedostajalo je malo sportske sreće pa da se Der nađe i na postolju – komentar je mladog trenera ekipe "Partizan Srbija" Dušana Banovića.- Imao je isti broj bodova kao i trećeplasirani vozač Slovenac Jure Zrimšek, ali je Zrimšek bio bolje plasiran u poslednjem bodovnom krugu i to je presudilo...

Na trci učestvuje 85 vozača iz Slovenije (dve ekipe), Bugarske (dve ekipe), Rumunije, Hrvatske (dve ekipe) Italije, Grčke, Mađarske (dve ekipe), Slovačke, Sbrije ("Partizan Srbija", Železničar MBN – Niš, Metalac – Kraljevo) i Republike Srpske (BSK iz Baljaluke).

- Konkurencija je veoma jaka, a dužina prve etape, sa dva brdska cilja, od 197 km koja će se računati za svetske bodove u kategoriji 1.2 do Brčkog biće izazov za sve – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić koji je na ovu trku doveo svoj klub Metalac). – Mislim da su favoriti vozači Loborike i Perutnine Ptuj, ali ne treba zaboraviti i Bugare koji su doveli dobar profi tim Hemus iz Trojana i nacionalnu selekciju. Naša profi ekipe "Partizan Srbija" ima odličan sastav, Stević, Der i Hasanović sa mladim vozačima su među favoritima za podijum. Druga etapa u subotu od Bjeljine do Beograda nema UCI kategoriju, ali će takođe biti veoma zanimljiva i nadam se da će vozači iz Srbije pokazati kvalitet...

Cilj etape je u subotu kod parkinga na Adi Ciganliji oko 14 časova, a organizator je beogradski Partizan uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Rezultati kriterijuma u Banjaluci, 48 km, na bodove: 1. Robert Podgornik (Slovenija, Loborika - Hrvatska) 13 boda (vreme 1:04,53 časova), 2. Robert Vrečer (Slovenija, Perutnina - Ptuj) 17 bodova, 3. Jure Zrimšek (Slovenija, Sava - Kranj) 9, 4. Žolt Der (Srbija, "Partizan Srbija") 9, 5. Nikola Kozomara (Srbija, "Partizan Srbija") 6...18. Nebojša Jovanović (Srbija, Železničar MBN - Niš) – svi u vremenu prvog, 20. Esad Hasanović (Srbija, "Partizan Srbija") 1:06,45 časova, 22. Aleksandar Dukić (Srbija, Železničar MBN), 24. Jovan Zekavica (Srbija, "Partizan Srbija"), 29. Aleksandar Milivojević (Srbija, Metalac – Kraljevo) – u vremenu Hasanovića itd.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Polovina Srba misli da bi autonomna vozila mogla biti predvidljivija od vozača

Kompanija Goodyear je u saradnji sa LSE (London School of Economics and Political Science) pokrenula... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed