Najverniji Zvezdarištu

Beograd, 21. April 2010. PR Objave: Saopštenje -

Najverniji Zvezdarištu

Zrenjaninsko pozorište "Toša Jovanović", koje je na Zvezdarištu od samog početka i juče je ostavilo upečatljiv trag na publiku. Uvek su prisutni, često su bili i nagrađeni, ali je najbitnije da je od publike njihova predstava uvek bila veoma zapažena.

Zrenjaninsko pozorište "Toša Jovanović", koje je na Zvezdarištu od samog početka i juče je ostavilo upečatljiv trag na publiku. Uvek su prisutni, često su bili i nagrađeni, ali je najbitnije da je od publike njihova predstava uvek bila veoma zapažena.

Sve vesele lutke iz predstava "Vetruškina ledina", "Hrabri krojač", "Korak po korak"... i svih prethodnih ostavile su trag u srcima generacija dečje publike ovog festivala jednako kao i one juče iz predstave "Guskalica".

Šta se događa kad Momak ne ume da sačuva ni nacrtanu Gusku? On uđe u crtež da je traži, pa se u potragu za njom, kroz izmaštan svet, sav od papira, umešaju i neki izmišljeni stvorovi, naravno večiti guščji neprijatelj, lisica... a nestala Guska je u stvari začarana devojčica Ljubica. Sve teče tako duhovito, vickasto i dinamično, sve do srećnog kraja, do poljupca, kojim Momak najzad priznaje da je u Ljubicu zaljubljen već dva leta i ceo jedan zimski raspust.

Glavni glumac predstave na kraju poručuje: "Nije teško voleti, već je teško to priznati!"

A Vladimir Grubanov, direktor lutkarske scene Zrenjaninskog pozorišta Toša Jovanović o Zvezdarištu kaže:

"Pozorište Zvezdarište je festival koji je počeo iz ogromnog entuzijazma jedne grupe ljudi koja je želela da na opštini Zvezdara zaživi jedan dečji festival, da bi danas stekao status jednog ozbiljnog međunarodnog festivala. Put je iz godine u godinu bio obeležen sve značajnijim pomacima, kako u kvalitativnom smislu - u selekciji predstava, tako i po organizacionoj matrici koja se primenjuje. Kao neko ko je učestvovao u preko 280 festivala mogu kompetentno da kažem da je ovaj festival vrlo respektabilan i ima značajno mesto na festivalskoj mapi.

Stvaralaštvo za decu kod nas je samo verbalno podržano, a ja mislim da Zvezdarište predstavlja jedan od pozitivnih iskoraka u tom smeru, jer publika na ovom festivalu može da vidi izuzetno kvalitetne predstave.

Mislim da će i sledećih godina ovaj festival raditi u sve žešćoj konkurenciji i da će postizati sve viši kvalitativni nivo. Izdvajam Zvezdarište kao mlad festival koji ima vrlo lepu perspektivu." – zaključio je Vladimir Grubanov.

Predstava "Guskalica" će se uskoro ponovo vratiti u Beograd. Već 27. aprila na sceni Madlenijanuma u 11 i u 13 časova najmlađa beogradska publika može da ih vidi.prPODACI O FIRMI

Naziv: Pozorište Zvezdarište
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 77
Grad: Beograd 11000
e-mail: zvezdariste@zvezdara.org.rs
Web: www.zvezdariste.org
Tel: +381 11 24 24 908

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

"Šekspir je strava!" - Predstava osnovne škole British International School

Učenici osnovne škole British International School su maestralno obeležili kraj školske godine.... Više...

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed