Trka Oko Beograda - Delta tur u organizaciji OBK Beograda

Beograd, 17. April 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Trka Oko Beograda - Delta tur u organizaciji OBK Beograda

Bicklistički klub OBK Beograd organizovaće u subotu 17. aprila u dve etape tradicionalnu 34. trku "Oko Beograda - Delta tur" za masterse, mlađe kadete, kadete, juniore i elitu.

Bicklistički klub OBK Beograd organizovaće u subotu 17. aprila u dve etape tradicionalnu 34. trku "Oko Beograda - Delta tur" za masterse, mlađe kadete, kadete, juniore i elitu.

Prva etapa startuje u 10 časova sa Trga republike i voziće se na stazi do vrha Avle (18 kilometra). Mogu da startuju mlađi kadeti, kadeti, juniori i elita kao i mastersti. Etapa će se voziti kao "Trofej neznanog junaka" a mastersima je ovo trka za ligu.

Druga etapa startuje od 12,30 časova takođe sa Trga republike i voziće se preko Pančeva, Kovina, Smedereva do tržnog centra u Rakovici. Dužina staze je 110 kilometra a cilj se očekuje oko 15,30 časova. U ovoj etapi pravo da startuju imaju samo juniori i elita i bodovaće se za "Biciklistički ligu Srbije" za ove kategorije.

Prošle godine u generalnom plasmanu trijufmovao je balkanski prvak iz 2007. Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN. On je u prvoj etapi do vrha Avale bio drugi iza druga iz ekipe Aleksandra Dukičća. U drugoj etapi je Spasić pobedio i ispred Ivana Stevića iz beogradaskog Partizana i osvojio lovor u generalnom plasmanu. Najbolji junior u prvoj etapi (ujedno i kadet) bio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije, dok je u drugoj etapi najbolji omladinac bio Dejan Marić iz beogradskog Partizana koji ove godine nosi majicu niškog Železničara MBN.

- Nama je svaka domaća manifestacija dragocena da popunimo program jer smo odlaske na trke u instranstvo, zbog teške finansijske situacije u BSS, sveli na minimum – komentar je selektora Radiše Čubrića, koji je i šef struke u kraljevačkom Metalcu i dovodi u Beograd sedam seniora, tri juniora i po dva kadeta i mlađa kadeta.- Okupiće se naši najbolji vozači, dolazi i Nebojša Jovanović profesionalac u praškoj Sparti i biće uzbudljivo, posebno u drugoj etapi koja će se bodovati za ligu. Posle trke grupa starijih vozačla ostaće u Beogradu i u nedelju 18. aprila organizovaću jak trening od šest časova. Biće to prilika i da porazgovaram sa reprezentativcima o programu jer nas čeka, krajem meseca, trka "Banjaluka – Beograd" za svetske bodove!

U prvoj trci Lige Srbije u Kovilju slavio je Ivan Stević i poveo u generalnom plasmanu za elitu. Marko Danilović iz čačanskog Borca je pobedio u juniorskoj konkurenciji.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed