Srbi na olimpijskom strelištu u Pekingu

Beograd, 16. April 2010. PR Objave: Objava -

Srbi na olimpijskom strelištu u Pekingu

Srpski strelci će od 16. do 24. aprila učestvovati na drugom Svetskom kupu ove sezone, na olimpijskom strelišu u Pekingu.

Srpski strelci će od 16. do 24. aprila učestvovati na drugom Svetskom kupu ove sezone, na olimpijskom strelišu u Pekingu.

Selektor Zoran Stojiljković, odredio je ukupno 11 takmičara i takmičarki za Svetski kup na kome se očekuje preko 800 učesnika. Srpske strelce, predovodiće evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović, a na put će četiri takmičara i tri takmičarke MK i vazdušnom puškom i četvoro strelaca MK i vazdušnim pištoljem. Iz porodičnih razloga otkazala je učešće Lidija Mihajlović (Niš).

Puškom će gađati: Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković (obojica Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), odnosno Aranka Binder (Novi Sad), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće).

MK i vazdušnim pištoljem takmičićemo se: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice). U vođstvu reperezentacije su Mira i Goran Makmsimović.

- U muškoj konkurenciji puškom Stevan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev jedini će gađati sve tri discipline – MK puška 60 ležeći, MK puška 3 puta 40 metara i vazdušna puška – kaže Goran Maksimović. - Imamo pravo na tri strelca po disciplini, tako da će Milenko Sebić gađati 60 metaka ležeći, a Dragan Marković trostav. Sva četvorica će gađati vazdušnom puškom, ali će jedan biti van kokurencije. U ženskoj kategoriji imamo tri takmičarke i sve će gađati MK puškom 3 puta 20 metaka i vazdušnom puškom. Pištoljem, naravno, svi gađaju sa oba oružja, MK i vazdušnim pištoljem. Kratke dvodnevne pripreme obavili smo u Novom Sadu, vreme nam nije bilo naklonjeno, treniralo se po niskoj temperaturi, ali kažu da nas slično vreme čeka i u Pekingu...

Svi srpski reprezentativci će, takođe, gađati i za takozvani osnovni kvalifikacioni rezultat "em - ku - es" koji je važan jer bez njega ne može da se učestvuje na OI u Londonu čak i ako se neko kvalifikuje. Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) štiti ovim propisom kvalitet olimpijskog turnira, jer se ranije dešavalao da kvalfikovani strelac sa Šampionata Afrike, na primer, dođe na olimpijski turnir sa rezultatom koji je daleko do svetskog vrha. Sada, ako nema "em - ku - es" ne može da učestvuje na OI. "Em - ku - es" se ostvaruju na svim takmičenjima u organizaciji ISSF (svetski kupovi i šampionat sveta) do Londona 2012. i norme su relativno niske - muškarci - MK puška 3 puta 40 metaka: 1.135, MK puška 60 ležeći: 587, vazdušna puška: 579, MK pištolj: 540, vazdušni pištolj: 563, žene – MK puška 3 puta 20 metaka: 555, vazdušna puška: 375, MK poštolj: 555, vazdušni pištolj 365.

Prvo na vatrenu liniju izlaze 17. aprila Jasna Šekarić (MK pištolj 30 plus 30 metaka) i svi seniori vazdušnom puškom.

Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Šampionat sveta na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. je od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sportsko klađenje u službi sporta

Kako znamo ko je najbolji, najjači, ko je pobednik? Ovo su pitanja koja se postavljaju pred svako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed