Prve pobede Jasne Šekarić, Danice Rašete i Đorđa Žakule u Kupu Srbije

Beograd, 09. April 2010. PR Objave: Objava -

Prve pobede Jasne Å ekariÄ, Danice RaÅ¡ete i ÄorÄa Žakule u Kupu Srbije

Jasna Šekarić (Crvena zvezda) u konkurenciji seniorki, Danica Rašeta (Zemun Centar) u kategoriji juniorki i junior Zvezdare Đorđe Žakula osvojili su prva mesta u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka u prvom Kupu Srbije na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu.

Jasna Šekarić (Crvena zvezda) u konkurenciji seniorki, Danica Rašeta (Zemun Centar) u kategoriji juniorki i junior Zvezdare Đorđe Žakula osvojili su prva mesta u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka u prvom Kupu Srbije na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu.

Šekarićeva je pre finala bila druga sa 576 krugova i čak pet krugova zaostatka u odnosu na vodeću, drugaricu iz kluba Zoranu Arunović (581). Gađala je, međutim, finale dobro (204,8) i osvojila prvo mesto sa 780,8 krugova (576). Zorana Arunović jer ostala na drugoj poziciji 779,3 (581), dok je treće njena sestra Jelena Arunović (Crvena zvezda) sa 776,3 (572) kruga. I ona je odlično gađala finale, 204,3 kruga!

Plasman za juniorke određivan je na osnovu rezultata osnovnog dela, stim što su juniorke mogle da gađaju i finale u apsolutnoj konkurenciji sa seniorkama i bore se za medalje. Pobedila je Danica Rašeta iz ekipe Zemun Centar sa 556 krugova, ispred Bobane Veličković sa 554 i Ane Simić (obe Bor 030) sa 539 krugova.

Prvi put u Kupu Srbije, gađali su i juniori ovim pištoljem. Ova disciplina je, inače, na programu svetskih i evropskih šampionata za omladince i po preporuci Stručne komisije SSS uvedena je i u program domaćih takmičenja, kupa i šampionata. Juniori nisu gađali finale, a pobedio je Đorđe Žakula iz Zvezdare sa 552 kruga ispred Miloša Katanića iz Crvene zvezde sa 530 i Bojana Kobala iz Zvezdare sa 553 kruga.

U subotu 10. aprila i nedelju 11. aprila u Novom Sadu će se održati prvi Kup Srbije MK puškom i pištoljem na 50 metara.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Jagodina i Vojvodina igraju finale Kupa Srbije

Dugo nismo imali finale Kupa Srbije u kome akteri nisu Partizan ili Crvena Zvezda. Večeras se od... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed