Alan Volhater iz Zimbabvea na preporuku UCI dolazi u Srbiju

Beograd, 08. April 2010. PR Objave: Objava -

Alan Volhater iz Zimbabvea na preporuku UCI dolazi u Srbiju

Nekadašnji profesionalni biciklista, Alan Volhater (rođen 1962. u Zimbabveu), trener reprezentacije Južne Afrike (za igre Komonvelta), Kine, Zimbabvea, asistent menadžera ženskog nacionalnog tima Južne Afrike, menadžer u profi timu Marko Polo... radiće u narednih šest meseci sa srpskim biciklistima i trenerima.

Nekadašnji profesionalni biciklista, Alan Volhater (rođen 1962. u Zimbabveu), trener reprezentacije Južne Afrike (za igre Komonvelta), Kine, Zimbabvea, asistent menadžera ženskog nacionalnog tima Južne Afrike, menadžer u profi timu Marko Polo... radiće u narednih šest meseci sa srpskim biciklistima i trenerima.

- Alan Volhater dolazi u Srbiju u četvrtak  8. aprila i već od subote uključiće se u rad sa nacionalnim timovima Srbije, od kadetskih do seniorskih – kaže predsednik BS Srbije Dragan Dostanić. – Dolazi na preporuku Međunarodne biciklističke unije - UCI od koje smo i tražili jednog stručnjaka za drumski biciklizam. Njegovi troškovi biće pokriveni kroz fond "Olimpijska solidarnost" u delu razvoja nacionalne sportske strukture. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije, gde smo i konkurisali za ovaj program, i koji nam je veoma pomogao. Očekujemo ne samo da se njegov rad oseti u rezultatima reprezentacija, već i da naši treneri, posebno mlađi, iskoriste njegov boravak i da nešto nauče...

Selektor reprezentacije Srbije, nekadašnji profesionalac Radiša Čubrić, se seća Volhatera sa kojim je sredinom poslednje decenije 20 veka vozio u SAD, a kasnije se sretao i na trkama širom sveta. Volaheter je bio profesionalac od 1995. do 1996. i vozio je u klubovima iz Južne Afrike, SAD, Švajcarske i Portugalije. Najveći uspeh mu je treće mesto u generalnom plasmanu na trci "Boland benk tur" u Južnoj Africi 1996. Učestvovao je pet puta na drumskim šampionatima sveta na pisti kao reprezentativac Južne Afrike.

- UCI uvek preporučuje stručnjaka visokih kvalifikacije – kaže Čubrić.- Volhater je zbog biciklizma ostavio inženjersku profesiju i posvetio se sportu. Očekujem dobru saradnju i korisnu razmenu iskustava.

O dolasku inostranog trenera, predsednik BSS Dragan Dostanić i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović, obavestili su na sednici Stučne komisije u proširenom sastavu, kojoj su prisustvovali i selektori Radiša Čubrić (drumski) i Ivan Davosir (planinski biciklizam), član UO BSS Bata Uskoković, generalni sekretar BSS Petar Rokvić, kao i Aleksandar Marić (Radnički, Kragujevac), Branko Banović (Partizan Srbija) i olimpijac Ivan Stević.

- Zbog teške finansijske situacije u BS Srbije, jedan deo programa preuzeće klubovi, tako da, do trke "Kroz Srbiju" u junu, većinu akcija "nosiće" profi tim Partizan Srbija, niški Železničar MBN i druge veće domaće ekipe – dodao je Dostanić. – Juniori i kadeti su, trenutno,  na pripremama u Beogradu, najmlađe već za vikend očekuje trka "Kadeti oko Beograda". U planinskom biciklizmu, usvojili smo program koji se već realizuje i druga međunarodna trka je već u subotu i nedelju u Grčkoj kod Atine. Nadamo se da će se situacija poboljšati i da će u drugom delu sezone biti lakše i bolje...

Balkanski šampionat u planinskom biciklizmu održaće se u Kragujevcu 23. maja. Juniori će za svetske titule voziti u početkom avgusta u Italiji, a seniori krajem septembra u Australiji. Evropsko prvenstvo za vozače do 23 godine i juniore je u Turskoj sredinom jula...PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed