Larina trka

Beograd, 07. April 2010. PR Objave: Najava -

Larina trka

Orijentiring takmičenje "Larina trka", koju organizuje Sportsko društvo "Jasenica" pod pokroviteljstvom opština Topola i Smederevska Palanka, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, održaće se u nedelju 11. aprila 2010. godine na Oplencu, sa početkom u 11:00 časova. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled teške i neizlečive bolesti, zauvek napustila orijentiring staze.

Orijentiring takmičenje "Larina trka", koju organizuje Sportsko društvo "Jasenica" pod pokroviteljstvom opština Topola i Smederevska Palanka, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, održaće se u nedelju 11. aprila 2010. godine na Oplencu, sa početkom u 11.00 časova. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled teške i neizlečive bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno i državno pojedinačno prvenstvo u disciplini "kratke staze".

"Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine, iako trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta. Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti. Na samoj trci očekujemo učešće preko 300 takmičara i oko 450 učesnika iz osnovnih i srednjih škola iz opštine Topola" izjavio je Aleksandar Stojanović iz OK "Jasenica", direktor takmičenja.

Pored nekoliko kategorija uzrasta i dve kategorije pola profesionalnih takmičara, postoji i kategorija rekreativaca početnika koja se zove "Sport za sve". Pretežno šumovit teren takmičari će prelaziti uz pomoć karte u razmeri 1:5000. Orijentiring klub Jasenica po peti put organizuje ovu memorijalnu trku, prihod od startnina će biti doniran NURDOR-u za pomoć prilikom izgradnje roditeljske kuće "Doktorova kula".PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed