Mini intervju prošlogodišnjih dobitnika PRiznanja - U.S. Steel Serbia

Beograd, 01. April 2010. PR Objave: Intervju -

Mini intervju prošlogodišnjih dobitnika PRiznanja - U.S. Steel Serbia

Društvo Srbije za odnose sa javnošću predstavlja prošlogodišnje dobitnike PRiZNANJA - Kompanija U.S. Steel Serbia - Klub samohranih majki Smedereva u kategoriji Korporativna društvena odgovornost.

Društvo Srbije za odnose sa javnošću predstavlja prošlogodišnje dobitnike PRiZNANJA - Kompanija U.S. Steel Serbia - Klub samohranih majki Smedereva u kategoriji Korporativna društvena odgovornost.

1. Kada prođe uzbuđenje i euforija, šta ostaje od osećanja vezanih za nagradu koju ste dobili?
Nakon dobijanja ovako prestižnog priznanja, ostaje pre svega još veća motivacija i volja kod svih članova tima da se nastavi i još više unapredi nagrađeni projekat. Opredeljenje kompanije U. S. Steel Serbia kada je u pitanju Društvena odgovornost jeste dugoročnost svih naših projekata, njihova nadgradnja i kontinuirano praćenje.

Dobijanje ovog priznanja u isto vreme je i naša obaveza prema struci da naši sledeći projekti budu još kreativniji, usmereni ka onima kojima je pomoć zaista neophodna, ali i da utičemo da se tradicija Društvene odgovornosti širi i na druge kompanije i naše kolege.

Da podsetim, kompanija U. S. Steel Serbia dobila je nagradu "PRiznanje" za korporativnu društvenu odgovornost za projekat "Klub samohranih majki Smedereva", koji je formiran 2007. godine na inicijativu supruga američkih menadžera koji su tada radili u U. S. Steel Serbia.

2. Ovo je najviše priznanje struke. Ipak, da li nagrade u našem društvu i poslovanju pružaju pravu mogućnost za dodatni napredak i afirmaciju u poslu, da li ih dovoljno cene?
Iako je oblast Korporativne društvene odgovornosti kod nas u začetku, primećuje se sve veći napredak.
Ovaj napredak se pre svega ogleda u povećanju osetljivosti medija i spremnosti da izveštavaju i samim tim daju podršku dobrim društveno odgovornim projektima kompanija. 
Takođe, primećujem da je sve veća informisanost ljudi o važnosti, kako korporativne, tako i lične odgovornosti dovela do povećanja svesti o značaju brige pojedinca o životnoj sredini, bezbednosti na radu, pomoći najugroženijima..., a to i jeste krajnji cilj kojem svi mi težimo – da imamo odgovorne kompanije, koje stvaraju odgovorene pojedince, koji stvaraju – odgovorno društvo!

3. Šta se važno dogodilo u Vašem poslu od dodele PRiznanja?
Kao što sam već rekao, nagrada nas je podstakla da dalje razvijamo i nadgrađujemo nagrađeni projekat – Klub samohranih majki Smedereva. Tako smo početkom novembra promovisali Kuvar samohranih majki Smedereva "Taste of Serbia" (Ukusi Srbije) koji je naišao na nepodeljenju podršku javnosti i veliko interesovanje medija.
Naše samohrane majke iz Kluba u Smederevu postale su vidljive u javnosti, u medijima – i pred sobom, što je bio jedan od ciljeva koji smo postavili na samom početku rada na ovom projektu. 
Takođe, ova vidljivost u javnosti kod njih je probudila želju da i one same, kao što primaju pomoć drugih, na svoj način pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Jedna od njihovih inicijativa je npr. bila da se hrana sa promocije kuvara Samohranih majki, koju su same spremile, donira udruženju "Banka hrane" za potrebe Prihvatilište za odrasle u Beogradu.
Pored toga što Sektor za odnose sa javnošću kompanije U. S. Steel Serbia i dalje daje podršku razvoju Kluba samohranih majki, započeli smo i neke nove projekte, koji pružaju mogućnost za promociju društvene odgovornosti u zajednici u kojoj poslujemo. Jedna od akcija na koju smo posebno ponosni jeste razvoj projekta VOLUNTARIZAM među zaposlenima u U. S. Steel Serbia.

4. Jeste li već dodali PRiznanje u svoj CV ili portfolio kompanije?
Nagrada Društva Srbije za odnose s javnošću "PRiznanje" je odmah zauzela značajno  mesto u portfoliu kompanije U. S. Steel Serbia i svim korporativnim sredstvima komunikacije. Projekat Klub samohranih majki Smedereva rado predstavljamo na stručnim okupljanjima, prezentacijama kompanije, predavanjima i konferencijama na kojima još jednom dobijamo potvrdu da je nagrađeni projekat vredan i zaslužuje da bude nastavljen.

5. Da li ste pratili rad kolega ili javnih institucija, da li biste Vi nekog predložili za PRiznanje?
U. S. Steel Serbia pomno prati sve što se dešava na polju Korporativne društvene odgovornosti u našoj zemlji.  Postoji veliki broj kompanija koje slobodno možemo nazvati liderima u ovoj oblasti, koje zaslužuju PRiznanje.

6. Da li imate neku poruku za one koji će ove godine prvi put konkurisati za PRiznanje ili razmišljaju da li to treba da učine?
Svakako da svi koji smatraju da imaju kvalitetan i originalan projekat treba da konkurišu. Bez obzira na to da li će njihov projekat osvojiti nagradu ili ne, oni se samim svojim učešćem izdvajaju kao kompanija koja je u protekloj godini dosta radila na komunikaciji i odnosima sa javnošću.
Oni razvijaju svest i šire dobar glas o svojim projektima među kolegama i stručnjacima iz ove oblasti i povećavaju mogućnost da ih oni podrže u budućim naporima. Jer, iako smo konkurenti prilikom dodele nagrada, struka je solidarna u naporu da se promovišu dobre ideje i doprinese razvoju društva. Zato sve CSR projekte kompanija doživljavam kao zajedničko nastojanje da se reše mnogi društveni problemi, i to predstavlja snagu preobražaja društva.

Prezentaciju pobedničkog rada možete preuzeti na sledećoj adresi:

http://www.pr.org.rs/upload/documents/Klub%20samohranih%20majki%20Smedereva%20-%20KORPORATIVNA%20DRUSTVENA%20ODGOVORNOST.pdfPODACI O FIRMI

Naziv: Društvo Srbije za odnose s javnošću
Adresa: Resavska 31
Grad: Beograd 11000
e-mail: drustvo@pr.org.rs
Web: www.pr.org.rs
Tel: +381 11 32 444 37
Kontakt osoba:
Ime: Tijana Varagić
Funkcija: Sekretar DSOJ
Tel:
e-mail: drustvo@pr.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana sedamnaesta dodela VIRTUS nagrada za filantropiju - Od dobrog dela do velikog uticaja

Trag fondacija još jednom je stavila u centar pažnje šampione davanja, ponosno objavljujući dobitnike... Više...

Osnaživanje žena kroz filantropiju - Još deset dana za prijavu za VIRTUS nagradu za filantropiju

Poslednjih godina podrška osnaživanju žena kroz filantropske inicijative neprekidno raste o čemu... Više...

Objavljen je konkurs za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju - Zajedno širimo ideju dobročinstva i gradimo društvo jednakih šansi

Trag fondacija objavljuje početak konkursa za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Nagrada... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed