Jasna Šekarić donela zlatnu medalju iz Sidneja

Beograd, 30. Mart 2010. PR Objave: Objava -

Jasna Å ekariÄ donela zlatnu medalju iz Sidneja

Jasna Šekarić doputovala ja sa Svetskog kupa u Sidneju gde je na olimpijskom strelištt osvojila zlatnu medalju MK pištoljem i zauzela sedmo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem.

Jasna Šekarić doputovala ja sa Svetskog kupa u Sidneju gde je na olimpijskom strelištt osvojila zlatnu medalju MK pištoljem i zauzela sedmo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem.

- Zadovoljna sam, još uvek se radujem svakoj medalji i srećna sam da sam odlično počela sezonu, od koje mnogo očekujem. Najvažnije je da u Minhenu u julu na Šampionatu sveta bude dobrih plasmana koji otvaraju vrata Olimpijskim igrama u Londonu 2012. - rekla je Jasna Šekarić. – Tak naknadno sam saznala i da sam se plasirala u finale Svetskog kupa pa je i to dobitak od učešća u Sidneju i lepa vest. Gađala sma finale MK pištoljem slabo, ali pokazalo se i da takav rezultat dovoljan za zlato. I ovo je deo sporta, lane sam nekoliko puta imala preko 204 kruga u finalu, a gubila sma za desetinku ili dve desetinke medalju, osvajala sam najgora, četvrta, mesta. Zahvaljujem se i na brojnim čestitkama...

Jasnu Šekarić su dočekali kćerka Lea i sin Luka, sestra Vesna, generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, sportski direktor njenog kluba Crvena zvezda Vlada Jevtić, tehnički sekretar SS Srbije Marija Petrović i prijatelji streljačkog sporta. Nasmejana i srećna, odazvala se i molbama da se fotografiše sa ostalim putnicima i posetiocima na aerodromu.

Na Svetskom kupu u Sidneju gađao je i Damir Mikec. MK pištoljem je zauzeo četvrto, a vazdušnim pištoljem sedmo mesto. Ostao u Australiji, treniraće i učestvovati i na Šampionatu Australije, kao deo priprema za drugi Svetski kup u Pekingu koji je na programu od 16. do 24. aprila.

Jasna Šekarić je u Sidneju osvojila 59. medalju u svetskim kupovima (37 – 14 – 8). Iz finala Svetskog kupa ima šest zlatnih medalja i kristalnih globusa, još tri srebra i jednu bronzu.

Sa OI Jasna Šekarić ima pet medalja u šest učešća– zlato i bronzu iz Seula 1988. i tri srebra iz Barselone 1992, Sidneja 2000. i Atine 2004. Bez trofeja iz dva finala ostala je u Atlanti 1996. Ima tri pojedinačne svetske titule (1987, 1990. i 1994) i jedno srebro (1989). Na šampionatima Evrope osvajala je pet pojedinačnih zlatnih medalja (1986, 1991, 1992, 1996. i 2005).PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Sportsko klađenje u službi sporta

Kako znamo ko je najbolji, najjači, ko je pobednik? Ovo su pitanja koja se postavljaju pred svako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed