Miloš Simijonović, Čongor Baranj i Nevenka Joković seniorski šampioni Srbije

Beograd, 29. Mart 2010. PR Objave: Objava -

MiloÅ¡ SimijonoviÄ, Äongor Baranj i Nevenka JokoviÄ seniorski Å¡ampioni Srbije

Reprezentivka subotičkog Pionira Nevenka Joković osvojila je obe šampionske seniorske titule za 2010. - pojedinačno i u kombinaciji. U muškoj konkurenciji zlatne medalje pripale su Milošu Simijonoviću iz kostolačkog Rudara u pojednačnom delu i prvotimcu Sente Čongoru Baranju u kombinaciji.

Reprezentivka subotičkog Pionira Nevenka Joković osvojila je obe šampionske seniorske titule za 2010. - pojedinačno i u kombinaciji. U muškoj konkurenciji zlatne medalje pripale su Milošu Simijonoviću iz kostolačkog Rudara u pojednačnom delu i prvotimcu Sente Čongoru Baranju u kombinaciji.

Za kombinaciju su se računala prva tri "bacanja" za pojednačnog prvaka Srbije i Nevenke Joković je imala isti rezultat kao i Marija Gajin (SPC Vojvodina) 1.707 čunjeva, ali joj je titula pripala jer je imala bolje "čiščenje" (602 – 581). Gajin je lane osvjila srebrnu pojedinalnu medalju. Bronzani trofej u kombinaciji osvojila je Livia Santo (Pionir) sa 1.698 "drva". Jokovićeva je bila prva u kombinaciji i prošle godine.

U muškoj konkurenciji za kombanaciju, Čongor Baranj je oborio 1.797 čunjeva i pretekao Gorana Ostojića (Beograd "Poštanska štedionica") sa 1.785 čunjeva i Arpada Antala (Beograd "Poštanska štedionica") sa 1.759 čunjeva. Ostojić je lane takođe bio drugi u kombinaciji.

Polufinale i finale pojednačnog Šampionata Srbije odigrano je na kuglani u Banji Junaković. Nevenka Joković je u polufinalu savladala Zoricu Barać iz "Junakovića" sa 3:1 u malim set poenima, iako je imala manje oborenih čunjeva 577:588! Dva seta dobila je sa po dva čunja, a jedan sa čunjem razlike i plasirala se u finale. U drugom polufinalu, prošlogodišnja pojedinačna šampionka Hajnalka Milosav (Petrovaradin) izgubila je od Livie Santo (Pionir) sa 2,5:1,5 (596:572).

U finalu, Jokovićeva je posle 2:2 u setovima došla do titule jer je imala više oborenih čunjeva od Livie Sano 553:551! U meču za treće mesto Zorica Barać, prošle sezone vicešampionka u kombinaciji, je sa 4:0 (607:532) pobedila Hajnalku Milosav. Konačan plasman: 1. Joković, 2. Santo, 3. Barać, 4. H. Milosav.

Sloboda Simijonović je u polufinalu pobedio Čongora Baranja iz Sente sa 3:1 (606:597). U drugom polufinalu, Uroš Jagličić iz Metalca (Gornji Milanovac) je sa 3,5:0,5 (587:569) savladao Zdenka Pavlica (Polet, Sombor).

U uzbudljivom finalu Simijonović je posle 2:2 u malim set poenima titulu osvojio zbog više oborenih čunjeva (606.600). Oborio je  u 116. i 119. hicu "devetke" što mi je donelo zlatnu medalju! Čongor Baranj je imao manje čunjeva od Pavlica u borbi za treće mesto (582:588) ali je slavio sa 3:1 u malim set poenima... Postao je, tako, najuspešniji učesnik Šamionata Srbije u muškoj konkurenciji sa zlatnom medaljom u kombinaciji i pojedinačnom bronzom.

Konačan plasman, muškarci, pojedinačno: 1. Simijonović, 2. Baranj, 3. U. Jagličić, 4. Pavlic.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

kuglanje, sampion, kuglasi, seniori, medalje

POVEZANI SADRŽAJI

Novi uspeh srpskog Dragon Boat tima "Danube Riders"

Srpski Dragon Boat tim "Danube Riders" ostvario je istorijski uspeh osvajanjem tri medalje na upravo... Više...

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed