Jasna Šekarić osvojila zlato na Svetskom kupu u Sidneju MK pištoljem

Beograd, 26. Mart 2010. PR Objave: Objava -

Jasna Å ekariÄ osvojila zlato na Svetskom kupu u Sidneju MK piÅ¡toljem

Jasna Šekarić, reprezentivka Crvene zvezde, osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim (MK) pištoljem na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu na olimpijskom strelištu u Sidneju, gde je 2000. na OI bila druga vazdušnim pištoljem, sa 782,2 (585 krugova, precizno 294, brza paljba 291).

Jasna Šekarić, reprezentivka Crvene zvezde, osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim (MK) pištoljem na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu na olimpijskom strelištu u Sidneju, gde je 2000. na OI bila druga vazdušnim pištoljem, sa 782,2 (585 krugova, precizno 294, brza paljba 291).

Pretekla je 22 – godišnju rusku reprezentativku Anu Mistjaninu, kojoj je ovo prvo finale na Svetskom kupu i karijeri i takmičarku iz Koreje, 42 – godišnju He Son Bo, koja je poslednju medalju na Svetskom kupu osvojila još 1994. u Minhenu. Reprezentativka iz Koreje je pre finala bila osma, ali je odličnim rezultatom u dodatne četiri serije po pet metaka brzom paljbom došla do postolja, rastuživši domaću publiku jer je za 0,7 krugova naturalizovana Australijanka Lalita Jaulesukaja bila - četvrta.

Jasna Šekarić je posle solidnog preciznog dela od 294 kruga (tri serije po 98 krugova) nešto slabije gađala brzom paljom paljbom – 291 krug (tri serije po 97 krugova) ali je u raspucavanje ipak ušla na prvoj poziciji sa 585 krugova i imala je tri kruga više od Ruskinje Mastjanine i pet krugova bolji rezultat od Australijanka Rajan!

- Zadovoljna sam kako sam gađala u osnovnom delu obzirom da zbog hladnog vremena nismo mogli da treniramo MK pištoljem u Srbiji. Imala sam, praktično, samo dva tri treninga i to ovde u Sidneju- rekla je Jasna Šekarić. – Finale sam loše gađala, nisam imala sigurnost. Ovo strelište mi je ostalo u lepoj uspomeni sa Olimpijskih igara pre deset godina kada sam osvojila srebro. Radujem se svakoj novoj medalju u karijeri, ovo je lep početak sezone u kojoj nas čeka veliki izazov Šampionat sveta u julu u Minhenu na kome će se vaditi olimpijske vize za London 2012.

Prvu seriju od pet metaka u finalu, Jasna Šekarić je počela sa dve osmice (8,7 i 8,4) a osmice je imala i poslednjim metkom treće serije (8,1) i prvim metkom četvrte serije (8,1). Ukupno je imala 197,2 kruga, najslabiji rezultat u plej ofu! Prednost iz osnovnog dela, na sreću, nije se istopila i pretekla je rusku reprezentativku za krug! Na trećem mestu He Son Bo je imala fantastičan finale od 204 kruga i nadoknadila je skoro sav zaostatak u odnosu na Mastjaninu koja joj je bežala pet krugova! Domogla se bronze, a za srebro su joj nedostajale dve desetinke kruga!

Ovo je 59. zlatna medalja sa Svetskih kupova za Jasnu Šekarić. Prvu je osvojila 1986. u Minhenu, a pre Sidneja, zlatom se okitila na predolimpijskom turniru ѕa Svetski kup u u Pekingu 2008. Ima i 14 srebrnih i osam bronzanih medalja sa Svetskih kupova. Iz finala Svetskog kupa ima šest zlatnih odličja i kristalnih globusa, tri puta je u ovom takmičenju bila druga a jednom treća.

Sa OI Jasna Šekarić ima pet medalja u šest učešća– zlato i bronzu iz Seula 1988. i tri srebra iz Barselone 1992, Sidneja 2000. i Atine 2004.  Bez trofeja iz dva finala ostala je u Atlanti 1996. Ima tri pojedinačne svetske titule (1987, 1990. i 1994) i jedno srebro (1989). Na šampionatima Evrope osvajala je pet pojedinačnih zlatnih medalja (1986, 1991, 1992, 1996. i 2005).

Dvoje srpskih strelaca Jasna Šekarić i Damir Mikec su učestvovali u svim finalima na Svetskom kupu u Sidneju. Šekarićeva je osvojila zlato MK pištoljem i bila je sedma vazdušnim pištoljem, dok je Damir Mikec bio četvrti MK i sedmi vazdušnim pištoljem.

Drugi Svetski kup je u Pekingu od 16. do 24. aprila i Zoran Stojiljković, selektor reprezentacije Srbije, je odredio ove strelce - puška: Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković (obojica Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), odnosno Andrea Arsović (Partizan), Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice). Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula.

Rezultati, Svetski kup u Sidneju, MK pištolj 30 plus 30 metaka, žene: 1. Jasna Šekarić (Srbija) 782,2 (585), 2. Ana Mastjanina (Rusija) 781,2 (582), 3. He Son Bo (koreja) 781 (577) itd. Finale vredelo 577 krugova. Ukupno 27 takmičarki.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Robert Prosinečki nije više trener Crvene Zvezde!

Fudbalski klub Crvena Zvezda ostao je bez trenera, Roberta Prosinečkog, jer je sporazumno raskunuo... Više...

Zlato za devojčice iz Vrčina

U ponedeljak, 12.12.2011.g. na terenu Rukometnog kluba "Sinđelić" proglašenjem najboljih beogradskih... Više...

Novo iz kompanije Lomax

Kompanija Lomax je u saradnji sa FK Crvena Zvezda i FK Partizan, za sve vatrene obožavaoce i simpatizere... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed