Đaci voze počasni krug u Novom Sadu

Novi Sad, 26. Mart 2010. PR Objave: Objava -

Äaci voze poÄasni krug u Novom Sadu

Biciklistički klub Novi Sad predstavio je na konferenciji za novinare u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" u Novom Sadu ovogodišnju "Školsku ligu Novog Sada" u biciklizmu, najveće takmičenje đaka koja počinje prvom trkom u subotu 27. marta u Železničkom parku u Ulici Jaše Tomića od 11 časova.

Biciklistički klub Novi Sad predstavio je na konferenciji za novinare u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" u Novom Sadu ovogodišnju "Školsku ligu Novog Sada" u biciklizmu, najveće takmičenje đaka koja počinje prvom trkom u subotu 27. marta u Železničkom parku u Ulici Jaše Tomića od 11 časova.

- Pre prve trke organizovali smo veoma uspelu akciju "Biciklizam u školama" gde smo na predavanjima upoznali đake kako bezbedno da učestvuju u saobraćaju, ali i šta je bicklizam kao sport, koje vrste bicikala i takmičenja imamo – rekao je u pozdravnoj reči predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs, zahvalivši se pokrovitelju lige "Parking servisu" i darodavcima robnih nagrada renomiranoj firmi Planet bajk. - Na žalost, još uvek imamo mali otpor u Savezu za školski sport i olimpijsko vaspitanje, biciklizam nije u ovom sistemu i zato imamo probleme i u organizaciji takmičenja, angažovanju pedagoga fizičkog vaspitanja i dobijanja termina, iako ne tražimo nikakav novac, pa se sve svodi na dobru volju i entzijazam pojedinaca.

O biciklizmu među đacima i medijskom predstavljanju biciklizma i ovakvih akcija govorio je ugledni novinar TV Novi Sad Lazo Bakmaz, dugogodišnji izveštač sa mnogih biciklističkih trka. Petar Rokvić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije, naglasio je da je veoma važno u ovom uzrastu upoznati decu sa biciklističkim sportom i pravilnim ponašanjem u saobraćaju:

- Klub Novi Sad je ovakvim akcijama učinio mnogo na popularizaciji biciklizma među školskom omladinom – istakao je Rokvić. – Cilj je, naravno, da dobijemo obučene učesnike u saobraćaju, ali i nove takmičare u biciklističkom sportu i nadam se da će iz godine u godinu "Školska liga Novog Sada" biti sve masovnija i po broju učesnika ali i sa više trka – od onih na nivou škole, pa sve do Prevnstva Srbije za đake...

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik BS Vojvodine Nebojša Subić i predsednik MZ "Omladinski pokret" Marko Mirković. Ove organizacije pružaju svu stručnu i ostalu pomoć vrednim entuzijastima iz kluba Novi Sad u organizaciji lige.

U "Školskoj ligi Novog Sada" učestvovaće đaci od petog do osmog razreda, podeljeni u dve kategorije (peti i šesti, odnosno sedmi i osmi razredi). Druga trka je 3. aprila a treća 10. aprila i ona će se bodovati i za školsko Prvenstvo Novog Sada. Sa Prvenstva Novog Sada deset najboljih plasiraće se na školsko Prvenstvo Srbije. Za sve učesnike orgnizovana je i tombola. Startni brojevi će se posle svake trke staviti u šešir i izvući tri dobitnika kaciga.

Novosadska škola koja u sve tri trke izvede najviše đaka dobiće na poklon bicikl. Za prošlu godinu ovu nagradu dobila je OŠ "Dostiej Obradović" a uz rame su joj bile škole "Đura Daničić", "Vuk Karadžić" i "Ivo Lola Ribar".PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Novi Sad
Adresa: Temerinska 42
Grad: Novi Bečej 21000
e-mail: info@novisadbike.com
Web: www.novisadbike.com
Tel: +381 (0)21 6330 732

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS peti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Studenti Elektrotehničkog fakulteta osvojili drugo mesto na međunarodnom takmičenju iz energetske elektronike

Tim H-Bridges sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu osvojio je nagradu "The Best... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed