Đaci voze počasni krug u Novom Sadu

Novi Sad, 26. Mart 2010. PR Objave: Objava -

Äaci voze poÄasni krug u Novom Sadu

Biciklistički klub Novi Sad predstavio je na konferenciji za novinare u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" u Novom Sadu ovogodišnju "Školsku ligu Novog Sada" u biciklizmu, najveće takmičenje đaka koja počinje prvom trkom u subotu 27. marta u Železničkom parku u Ulici Jaše Tomića od 11 časova.

Biciklistički klub Novi Sad predstavio je na konferenciji za novinare u Mesnoj zajednici "Omladinski pokret" u Novom Sadu ovogodišnju "Školsku ligu Novog Sada" u biciklizmu, najveće takmičenje đaka koja počinje prvom trkom u subotu 27. marta u Železničkom parku u Ulici Jaše Tomića od 11 časova.

- Pre prve trke organizovali smo veoma uspelu akciju "Biciklizam u školama" gde smo na predavanjima upoznali đake kako bezbedno da učestvuju u saobraćaju, ali i šta je bicklizam kao sport, koje vrste bicikala i takmičenja imamo – rekao je u pozdravnoj reči predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs, zahvalivši se pokrovitelju lige "Parking servisu" i darodavcima robnih nagrada renomiranoj firmi Planet bajk. - Na žalost, još uvek imamo mali otpor u Savezu za školski sport i olimpijsko vaspitanje, biciklizam nije u ovom sistemu i zato imamo probleme i u organizaciji takmičenja, angažovanju pedagoga fizičkog vaspitanja i dobijanja termina, iako ne tražimo nikakav novac, pa se sve svodi na dobru volju i entzijazam pojedinaca.

O biciklizmu među đacima i medijskom predstavljanju biciklizma i ovakvih akcija govorio je ugledni novinar TV Novi Sad Lazo Bakmaz, dugogodišnji izveštač sa mnogih biciklističkih trka. Petar Rokvić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije, naglasio je da je veoma važno u ovom uzrastu upoznati decu sa biciklističkim sportom i pravilnim ponašanjem u saobraćaju:

- Klub Novi Sad je ovakvim akcijama učinio mnogo na popularizaciji biciklizma među školskom omladinom – istakao je Rokvić. – Cilj je, naravno, da dobijemo obučene učesnike u saobraćaju, ali i nove takmičare u biciklističkom sportu i nadam se da će iz godine u godinu "Školska liga Novog Sada" biti sve masovnija i po broju učesnika ali i sa više trka – od onih na nivou škole, pa sve do Prevnstva Srbije za đake...

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik BS Vojvodine Nebojša Subić i predsednik MZ "Omladinski pokret" Marko Mirković. Ove organizacije pružaju svu stručnu i ostalu pomoć vrednim entuzijastima iz kluba Novi Sad u organizaciji lige.

U "Školskoj ligi Novog Sada" učestvovaće đaci od petog do osmog razreda, podeljeni u dve kategorije (peti i šesti, odnosno sedmi i osmi razredi). Druga trka je 3. aprila a treća 10. aprila i ona će se bodovati i za školsko Prvenstvo Novog Sada. Sa Prvenstva Novog Sada deset najboljih plasiraće se na školsko Prvenstvo Srbije. Za sve učesnike orgnizovana je i tombola. Startni brojevi će se posle svake trke staviti u šešir i izvući tri dobitnika kaciga.

Novosadska škola koja u sve tri trke izvede najviše đaka dobiće na poklon bicikl. Za prošlu godinu ovu nagradu dobila je OŠ "Dostiej Obradović" a uz rame su joj bile škole "Đura Daničić", "Vuk Karadžić" i "Ivo Lola Ribar".PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Novi Sad
Adresa: Temerinska 42
Grad: Novi Bečej 21000
e-mail: info@novisadbike.com
Web: www.novisadbike.com
Tel: +381 (0)21 6330 732

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Hakaton za srednjoškolce - 9. i 10. decembra 2023. godine

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Postani i ti deo "Beogradskih dana inženjera"

Šesnaestu godinu za redom, Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd organizuje projekat „Beogradski... Više...

Napusti okvire realnosti - Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed