Poreč sklonište od snega

Beograd, 12. Mart 2010. PR Objave: Objava -

PoreÄ skloniÅ¡te od snega

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je sedam vozača za trku "Memorijal Nevio Valčić" u Loborici 13. marta i, potom, Poreču 14. marta. Srpski biciklisti ostaće u Poreču do četvrtka 18. marta, kada takođe u Poreču startuje etapna trka "Istarsko proleće" (kategorija 2.2).

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je sedam vozača za trku "Memorijal Nevio Valčić" u Loborici 13. marta i, potom, Poreču 14. marta. Srpski biciklisti ostaće u Poreču do četvrtka 18. marta, kada takođe u Poreču startuje etapna trka "Istarsko proleće" (kategorija 2.2).

Na listi za trku u Labinu i "Trofej Porteča" koji je u kategoriji 1.2 su Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica (profi tim Partizan Srbija), Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), Dragan Spasić (Železničar MBN Niš) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

- Od onoga šta budu pokazali u ove dve trke, zavisiće koja će šestorica voziti na "Istarskom proleću". Naravno, nisu ovo klasične, izborne, trke pa da baš mora da odpadne sedmi, najslabiji. Vodiću računa da u reprezentaciji pre svega budu biciklisti koji mogu da odgovore i nekim taktičkim planovima u etapnoj trci. - istakao je Radiša Čubrić. – Mi malo zaostajemo u ovom delu sezone jer nemamo dovoljno kilometara u nogama, ali na obe trke idemo da se trkamo, da vidimo šta možemo u veoma jakoj konrkurenciji. Cela Skandinavija i Zapadne Evropa preselila se u Poreč zbog lošeg vremena! Der i Hasanović malo odskaču, u boljoj su formi od ostalih i naši su aduti. Oni su već u Poreču, kao i Nikola Kozomara.

Ostale reprezentativce je u Poreč ispratio Ivan Stević, koji se povredio na treningu u Beogradu pre desetak dana:

- Na sreću, povreda je već zalečena, još ću malo da radim neke vežbe, zbog lošeg vremena ne možemo na bicikle i nadam se da ću za sledeću akciju i ja biti u ekipi – kaže Ivan Stević, koji je i posle priprema na Jadranu jedno vreme pauzrao zbog bolova u kolenu. – Vreme nam ne ide na ruku, ranijih godina smo u martu uveliko trenirali, ali Baba Marta izgleda mrzi nas biciklise i pokvarila nam je planove. Imam utisak da ću iz zimskih priprema odmah ući u letnju sezonu...

Kancelarija BSS, na predlog selektora Čubrića, ulaže velike napore da obezbedi poziv za srpsku reprezentaciju za "Predsedničku trku" u Turskoj od 12. do 20. aprila. Ove godine je iz kategorije 2.1 prešla u ekstra kategoriju i već je prijavljeno nekoliko ekipa iz Pro tura.

Prošle godine u Loborici Žolt Der se plasirao na 15. mesto, dok je na "Trofeju Poreča" bio 28. sa 12 sekundi zaostatka. U velikoj grupi u vremenu Dera stigli su na 95. mestu Hasanović, na 119. Spasić i na 125. Prokić.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Polovina Srba misli da bi autonomna vozila mogla biti predvidljivija od vozača

Kompanija Goodyear je u saradnji sa LSE (London School of Economics and Political Science) pokrenula... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed